SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Inför Kvarnby IK - Lindeborgs FF
2019-04-12 11:00
Det är äntligen dags för seriepremiär för Kvarnbys damer i Division 4 Sydvästra. Men det är en premiär som innehåller en del frågetecken ur flera perspektiv.
Det har börjat ljusna på skade- och sjukdomsfronten för Kvarnbys del inför den viktiga seriepremiären på lördag hemma mot Lindeborg. Många spelare saknades i genrepet i söndags när KIK föll klart mot Torn men nästan samtliga ska nu vara redo för spel.
     Kvarnbys försäsong har så här långt varit av blandad kvalitet. Det blev uttåg direkt ur DM-gruppspelet och man har bara lyckats ta en seger under 2019, vilket man gjorde mot seriekollegan Malmö City i en träningsmatch i januari. Å andra sidan har man i resterande matcher enbart mött motstånd som spelar minst en division högre än Kvarnby och har under perioder av matcherna stått upp bra mot i sammanhanget kvalificerat motstånd.

Till premiärmatchen har lördagens motståndare Lindeborg begärt att få spela 9 mot 9. Det är nytt för i år att lag i damernas Division 4 och herrarnas Division 7-serier kan få be om att få spela 9-mannafotboll i seriespelet. Ett beslut som Kvarnbys tränare Andreas Niss inte är helt nöjd med:
- Jag förstår till viss del tanken med beslutet och har förståelse för att Lindeborg inte kan få ihop folk. Vi vill ju fortfarande spela fotboll. Samtidigt har vi i nästan fyra månader jobbat på ett nytt spelsätt och spelat alla matcher 11 mot 11, så som fotboll ska spelas på seniornivå. Nu fick vi en enda träning att ändra på allt det som vi har byggt upp. Dessutom blir vi tvungna att peta ytterligare två spelare som, oavsett vem det blir, har jobbat jättehårt för att ta sig in i en startelva. Dessutom blir det mycket praktiska saker som ska ändras så tätt inpå en seriepremiär, berättar en smått uppgiven KIK-tränare som ändå tycker att laget har gjort en bra träningsvecka.
- Vi har haft bra tempo hela veckan och vi är sugna på att köra igång på riktigt. Nu får vi göra det bästa av situationen och köra på så gott det går, berättar Niss.

Oavsett spelform så är det en jämn match att vänta direkt i premiären. Förra året slutade Lindeborg på en sjätte plats i Division 4, placeringen alldeles efter Kvarnby som tog tre poäng fler än stadskollegan LFF under säsongen. Matcherna lagen emellan var också jämna drabbningar där lagen vann sina respektive hemmamöten med 2-0.

Division 4 Sydvästra

Kvarnby IK - Lindeborgs FF

Bäckagårds IP

Lördag 13 april 12:00

Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER