SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Inför Kvarnby IK - Uppåkra IF
2019-03-01 11:00
Tävlingssäsongen för damerna drar äntligen igång på söndag när Kvarnby går in i DM-gruppspelet. Och man inleder gruppspelet mot årets kanske tuffaste motståndare - Uppåkra IF.
Efter att Kvarnbys tilltänkta träningsmatch i helgen mot Asmundtorp blev inställd i har laget istället kört tuff träning hela veckan för att komma så väl förbereda inför söndagens match som möjligt. För det är en väldigt svår motståndare som väntar hemma på Bäckagård.
     Uppåkra var förra året med i toppen av Division 2 Södra Götaland och slutade till slut tio poäng efter seriesegrande Trelleborgs FF. UIF vann dessutom överlägset sin DM-grupp 2018 men föll till slut i åttondelsfinalen under våren. Det råder alltså inga tvivel om vilket lag som bär ett enormt favoritskap på söndag.
- Vi är medvetna om att vi kommer få springa mycket. Vi möter ett väldigt duktigt lag som är oerhört bolltrygga. Vi måste sätta varenda steg rätt hela tiden och inte bjuda på något. Vi har lovat oss själva att vi ska kriga hela matchen och så får vi se hur långt det räcker. Vi är gissningsvis det lägst rankade laget i hela DM så vi har egentligen inte mycket att förlora. Det här är jättenyttig träning för oss, menar Kvarnbys tränare Andreas Niss.

Kvarnby förfogar över hela spelartruppen frånsett lagkapten Clara Schagerström som har dragits med sjukdomsbesvär under veckan och lämnas utanför truppen. Ett avbräck givetvis men samtidigt har övriga spelare tillfrisknat och assisterande tränare Stella Rashid berättar att det är en sällsynt konkurrens i laget för tillfället och truppen samt startelvan kommer att tas ut väldigt sent inpå matchen.
- Det är väldigt tajt om platserna. Precis som det ska vara. Det ska bli kul att komma igång på riktigt igen, berättar Stella.


DM, Grupp 7

Kvarnby IK - Uppåkra IF

Bäckagårds IP

Söndag 3 mars 14:00


Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER