Samling:09:30, Kroksbäck IP
Holma-Kroksbäck IF - Kvarnby IK 1-1: Håglöst Kvarnby tappade poäng
2018-09-22 14:36
Indira Podbicanin blev KIKs enda målskytt för dagen.
Efter en längre period med idel segrar och bra spel stod Kvarnby för en mindre bra prestation och känslan var att man tappade en poäng på Kroksbäck IP.
KIK inledde tveksamt på den långsamma gräsmattan. Passningsspelet stämde inte alls och Holma-Kroksbäck var etta på de flesta bollar över hela banan. Hemmalaget skickade långa bollar mot rutinerade anfallaren Maja Jocic. Det var också Jocic som gav HK ledningen efter att ha fått vända upp mot KIKs backlinje och med ett bra avslut ge hemmalaget ledningen.
     Kvarnby hade fortsatt svårt även efter målet och det var många hängande huvuden hos de blåklädda. Man fick aldrig fast bollen på offensiv planhalva utan Holma-Kroksbäck kunde rensa undan varje gång. 1-0 stod sig sedermera halvleken ut.

Kvarnbys spel blev lite bättre i andra halvlek och man hotade lite mer i djupled mot ett allt mer tröttkört Holma-Kroksbäck. Kvitteringen skulle också komma i slutskedet när Indira Podbicanin var först in på ett inspel från högerkanten.
     KIK tryckte sedan på för ett ledningsmål och tog över allt mer på slutet i takt med att regnet började falla. Ett par bra avslutslägen blev resultatet men bollen ville inte in. I slutet av matchen får Indira Podbicanin en spark i huvudet framför mål men straffen uteblir. Det var inte Kvarnbys dag helt enkelt och resultatet speglade i stora delar matchen.
- Det var många som hängde med huvudena idag och det där positiva var som bortblåst idag. Och det var tyvärr tveksam inställning på många idag, säger assisterande tränare Stella Rashid, som själv fick göra ett inhopp på slutet då KIK saknade en del spelare till den här matchen.
- Vi är överens om att vi inte gjorde någon bra insats. Många enkla misstag, dålig rörelse över hela banan och inget flyt alls i vårt spel. Det är bara att bita ihop och återgå till grunderna igen inför nästa vecka, sammanfattar huvudtränare Andreas Niss.

Med två omgångar kvar har Kvarnby nu bara en teoretisk chans att nå kval. Men då krävs det segrar i båda mötena samtidigt som samtliga andra resultat går lagets väg.