SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Inför Holma-Kroksbäck IF - Kvarnby IK
2018-09-21 11:01
Får Kvarnby jubla igen på lördag?
Ett formtoppat Kvarnby beger sig på lördag morgon den korta biten till Kroksbäck IP för Malmöderby mot Holma-Kroksbäck IF.
Efter fyra raka segrar och sex segrar på de sju senaste seriematcherna är det nöjda miner på damlagets träningar på Bäckagård. Efter 3-0-segern mot serietvåan Team Sandby i lördags, lika oväntad om rättvis, är det ett uppsluppet KIK som alltså tar sig an Holma-Kroksbäck.

Kvarnby har ställt upp med samma startelva i tre raka matcher. Men på lördag kommer man få göra ett par ofrivilliga ändringar. Detta då man saknar Nora Wahlén som är avstängd samtidigt som Emelie Gustavsson kommer missa matchen på grund av sjukdomsbesvär. Inte heller Ellinor Klintberg eller Ella Malmgren kommer till spel.
- Vi får göra en del ommöbleringar i laget men jag tror inte att det ska påverka så mycket. En del spelare som har varit precis på gränsen till startelvan kommer nu få chansen och jag är övertygad om att de kommer att göra ett bra jobb, menar tränaren i Kvarnby, Andreas Niss.

Lördagens motståndare, Holma-Kroksbäck IF, har efter en tung vår spottat upp sig rejält. Med ett par nya spelare i truppen så har man, frånsett tisdagens möte med serieledande Lilla Torg, faktiskt gått obesegrade efter sommaruppehållet med en poäng mot topplaget Rydsgård/Skivarp som höjdpunkt. Därmed har man också lämnat bottenträsket i tabellen och ligger i dagsläget på en sjunde plats. Och tränare Niss höjer ett varningens finger inför mötet:
- Det gäller att vi står kvar med båda fötterna på jorden och inte skenar iväg nu. Det krävs samma hårda jobb som i de tidigare matcherna om vi ska gå segrande ur den här fajten. Holma-Kroksbäck är, precis som oss, ett betydligt bättre lag nu än i våras och nu går vi helt plötsligt in i en match som favoriter. Detta måste vi hantera på rätt sätt.

Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen, båda gångerna på Bäckagård och båda gångerna med Kvarnby som segrare. Det blev 3-0 i en träningsmatch i vintras samt 5-2 när lagen möttes i seriespelet i våras.


Division 4 Södra

Holma-Kroksbäck IF - Kvarnby IK

Kroksbäck IP

Lördag 22 september 11:00


Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER