SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Niss om vårsäsongen: "Resultatmässigt är det en bit över förväntan"
2018-06-27 11:15
Kvarnbys tränare Andreas Niss och dennes assisterande dito Stella Rashid
Kvarnby IKs damer är just nu inne på den sista träningsveckan innan ett tre veckors långt uppehåll tar vid. Laget kan se tillbaka på en intensiv vårsäsong där de första månaderna tillsammans som seniorlag mestadels har gått i dur. Man parkerar inför ledigheten på en delad femteplats, sex poäng från en kvalplats till Division 3.
Det är ganska lugnt på Bäckagård denna vecka. De flesta lagen har gått på sommarledighet och herrarna är det enda laget som har seriematch kvar att spela på hemmaplan. För damlaget väntar strax ett sommaruppehåll. Ett välbehövligt sådant enligt tränare Andreas Niss:
- Både personligen och för laget känns det som om det är rätt läge med ett uppehåll så att vi kan ladda batterierna i lugn och ro. Det har varit ett intensivt halvår. Roligt, men intensivt, berättar "Nisse".

Ända sedan det i höstas blev klart att Kvarnby återigen skulle starta upp ett damlag har Niss tillsammans med assisterande tränaren Stella Rashid jobbat hårt för att få till ett spel som skulle vara hållbart på seniornivå. Med i princip samma lag som man spelade med i F17-serien förra året så har man tagit sig an uppgiften med bravur. Resultatet för Kvarnbys del är alltså en mittenplacering, men där man är närmare topplagen än bottenlagen. Och faktum är att Kvarnby har vunnit hälften av alla seriematcher i Division 4 hittills den här säsongen. Samtliga segrar har tagits mot lagen bakom i tabellen och samtliga förluster har kommit mot lagen som i dagsläget ligger ovanför.
- Resultatmässigt är det en bit över förväntan. Vi hade en tro på oss själva innan säsongen drog igång men att vi skulle ligga där vi ligger är otroligt bra för att vara en debutsäsong med spelare som samtliga är födda på 00-talet, berättar "Nisse" och fortsätter:
- Vi har faktiskt redan nått vårt resultatmässiga mål vi hade inför säsongen. Men nu när det har gått så här bra så får man kanske sätta upp nya mål under hösten, utan att för den skull sväva iväg på något sätt.

Har ni haft för lågt ställda förväntningar?
- Alltså...nej. Grejen är nog mer att vi möjligen var osäkra på motståndet. Även om jag hade sett lite damfotboll på Division 4-nivå innan så vet man aldrig hur det blir när det väl kommer till match. Men tjejerna har gjort det väldigt bra tycker jag och det roligaste är nästan att se att de hela tiden utvecklas. Vi tar ju successivt små små steg och de är ju så unga så de utvecklas fotbollsmässigt hela tiden. Vi är än så länge bara med för att se och lära och växa in i seniorkostymen, menar Niss.  

Vad är då den största skillnaden med att spela i en F17-serie kontra seniorspel på damsidan?
- Fysiken. Helt klart. Det märktes tydligt i början på säsongen att vi hade stor respekt för äldre, och framför allt större och starkare, spelare. Lite väl stor ibland. Men det är också något som kommer efter hand. Vi börjar ta för oss mer och mer tycker jag. Samtidigt har vi ju fördelar nu också. Vi är oftast snabbare plus att vi orkar mer än många andra lag.

Du säger att det är en bit över förväntan resultatmässigt. Spelmässigt då?
- Vi har gjort det bra där också. Vår lägstanivå är fortfarande ganska låg tycker jag men i och med att vi har våra 20 spelare att tillgå så har det också blivit en annan kontinuitet än tidigare. Det känns som att fler vet vad de ska göra, anser "Nisse" och påpekar också att man inte har fått någonting gratis:
- Vi har väl egentligen inte haft tur i någon match. Det var väl egentligen bara nu i sista matchen mot Malmö City där vi gjorde ett sent segermål. Men annars har vi gjort oss förtjänta av varenda poäng. Hade vi haft lite flyt i några matcher hade vi snarare kunnat ha två, tre poäng till.

Är där någonting du har saknat i laget?
- Generellt sett nej. Vi trodde kanske att det skulle komma lite fler spelare i vintras. Samtidigt är sammanhållningen fantastisk även om jag vet att klubben självklart välkomnar fler spelare till laget, inget snack om den saken. Framför allt hade jag ju velat ha en målvakt till. Narges (Rahmani) har gjort det bra hittills men i en trupp behöver du två målvakter. Om inte annat så behövs det ibland på träning.
- Annars kan jag inte klaga på mycket. Klubben har varit stöttande hela vägen och vi har många runt omkring klubben som är stöttande. Det är kul att vi har en del folk på våra matcher och så, jag tror tjejerna uppskattar allt det där. 

Kvarnbys damer startar träningen igen måndagen den 23 juli och första seriematchen efter uppehållet spelas borta mot Rydsgård/Skivarp den 12 augusti. 

Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER