Sankt Olofs IF/Kiviks AIF2 - 4Kvarnby IK

Matchnummer: 130342015
Samling:11:15, Bäckagårds IP
Sankt Olofs IF/Kiviks AIF - Kvarnby IK 2-4: Tre poäng på Österlen
2018-04-29 17:04
Kvarnby tog en härlig trepoängare när man gästade Sankt Olofs IF/Kiviks AIF. Efter underläge i paus vände man till seger och vann till slut med 4-2.
- Ibland är fotboll rättvist, log tränare Andreas Niss.
Idylliska Kvarnvallen i St:Olof ute på Österlen bjöd upp till en fin fotbollssöndag när Kvarnby gästade i det fina vårvädret. Kvarnby startade dock matchen lite trevande och blev lite passiva inledningsvis. Hemmalaget tog också en tidig ledning efter att kvarnbyförsvaret inte fått bort bollen i eget straffområde.
     Men efter det så tog Kvarnby över allt mer och man tröttade ut motståndarna i det varma vädret. Kvitteringen skulle också komma när Elemina Olofsson frispelades, rundade målvakten, och lade in bollen i öppet mål. Kvarnby fortsatte pressa och stressa sina motståndare till misstag och längre bollar. Därför kom 2-1 för Sankt Olofs IF/Kiviks AIF som en kalldusch då det dessutom kom i den första halvlekens sista minut. Återigen en boll bakom backlinjen som man sedan inte får bort.

- Vi sa i paus att detta var vår match. Inget snack om saken. Vi skulle tro på det och fortsätta löpa. Vi skapade ganska mycket i första utan att ha den där riktiga skärpan. Bara mala vidare så skulle det också ge utdelning, menade tränare Niss.

Sagt och gjort. Kvarnby satte högsta fart direkt och i de fyra första minuterna i andra halvlek hade man gjort två mål och vänt matchen till 3-2. Två mål som liknade varandra där en tidig boll på djup resulterade i att Indira Podbicanin kunde göra två snabba mål från ganska nära håll.
     Kvarnby fortsatte sedan att äga det mesta av bollen under den andra halvleken men hemmalaget var inte helt ofarliga i sitt djupledsspel heller. De lyfte upp ganska mycket folk i slutet och på en långboll kunde sedan Elemina Olofsson rinna ifrån försvararna och till slut placera 4-2 bakom hemmamålvakten. Den berömda spiken i kistan kändes därmed nedslagen och hemmalaget kunde inte resa sig från det utan segern tillskrevs ett slutkört men lyckligt Kvarnby.
- Rättvist. Jag tycker att vi är det bättre laget. Och framför allt så orkar vi löpa över större ytor och hade bättre rörelse än våra motståndare idag, vilket vi pratade om innan match. Det gör mig extra glad idag. Tre fantastiskt härliga poäng, avslutar en glad Andreas Niss.