SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Schagerström: ”- Vi är verkligen redo"
2018-04-10 22:41
Lekfull lagkapten - Clara Schagerström blir en frontfigur på många vis för Kvarnbys damer under 2018
Premiären i damernas Division 4 Södra börjar närma sig med stormsteg och Kvarnby ser med tillförsikt fram emot densamma. I fronten för detta lag står en 17-årig mittback som har tillhört KIK under hela sin fotbollskarriär. Kvarnby tog sig en kort pratstund med lagkaptenen inför vad som komma skall.
Vädret har äntligen vänt till det bättre denna vår och spelglädjen bland Kvarnbys damer är påtaglig nu när seriepremiären närmar sig med stormsteg. I centrum under de flesta övningar finner vi lagets kapten, Clara Schagerström, som har burit kaptensbindeln även under ett par tidigare säsonger i flicklagen men som nu för första gången ska få äran att göra detta i ett seniorlag. Dessutom i en förening som hon har tillhört i hela sitt fotbollsliv.

- Det är jättekul. Jag gillar verkligen rollen som lagkapten och framför allt är det roligt att få tillhöra detta laget som nu ska få spela i Division 4. Jag känner mig bekväm med att vara en stöttepelare i laget och pushar gärna lite extra när det behövs, menar Clara.

Ni har tränat hårt i nästan fyra månader nu. Är det skönt att det äntligen är igång?
- Ja, det är det verkligen. Våra fysträningar nu under vintern har gett oss väldigt mycket. Vi börjar hitta vårt spel igen och alla börjar hitta sin roll. Vi är verkligen redo för seriestarten och jag vet att alla är väldigt taggade, säger Clara som dessvärre missade genrepet mot Röstånga i helgen men som ändå lär stå uppradad med kaptensbindeln på sig när det vankas premiär på fredag.

- Ingen är given i det här laget. Men det är klart, det ska mycket till för att du ska peta din kapten. Clara är en av de spelare som alltid har bäst fokus under träningarna och är dessutom en pådrivare med bra bollbehandling för att vara en defensiv spelare vilket vi behöver för att skapa trygghet i backlinjen, menar tränare Andreas Niss.

Clara missade även en del träning i början av året på grund av sjukdom men har tagit igen det efter hand som året har fortlöpt och känner själv att hon är i gott slag.

- Det känns bra. Jag känner mig i bra form och jag är supertaggad inför serien. Det ska bli kul!

Hur är läget i laget då?
- Vi har väldigt bra sammanhållning och vi har alltid roligt tillsammans. Det känns skönt att veta att jag har just dessa tjejer med mig ute på plan. Och som sagt så börjar vi hitta mer rätt i vårt spel.

Hur går det för Kvarnbys damer 2018?
- Jag är säker på att det kommer gå bra och jag tror att vi kommer klara de mål vi har satt upp internt i laget. Jag tror också att den nya typen av motstånd för oss kommer att göra att vi utvecklas både som spelare och som lag, avslutar Clara.

Kvarnby inleder seriespelet i Division 4 med bortamatch mot Malmö City på fredag. Högst troligt med en taggad lagkapten på plan.

Nyhetsarkiv
Hallå där…2020-04-09 10:30
Julgranshämtning2018-12-28 11:24
Seriespelet i bilder2018-10-10 12:32
Kvarnby vinner på W.O.2018-08-25 09:46
2014-02-19 00:30
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER