Dam

Inför AIF Barrikaden - Kvarnby IK
2023-06-02 08:21

Kvarnby IK avslutar sin matchintensiva period, med tre matcher inom loppet av mindre än en vecka, genom att åka till Gullviksborgs IP och möta Malmökollegan AIF Barrikaden klockan 11:00 under lördagen.

Match söndag, match onsdag och match lördag. Så har det sett ut för Kvarnby IK när laget nu ska sparka in helgen med den tredje sista omgången inför sommaruppehållet. Maj månad blev en i det närmsta perfekt månad för Kvarnby IK som på sex matcher plockade hem hela fem segrar och totalt femton poäng. Laget avslutade bland annat maj med tre raka segrar och besegrade så sent som i onsdagskväll toppkollegan Teknologkårens IF LTH med 2-3 på bortaplan.

-Vi inledde matchen mot Teknologkåren starkt men efter vårt ledningsmål var det precis som om vi slappnade av och aldrig riktigt kunde ta oss in i matchen igen. Trots sämre period i slutet av den första halvleken och en svajigare andra halvlek lyckades vi göra tillräckligt för att kunna åka hem med tre poäng. Det var inte vår bästa match men det kan inte heller alltid gå framåt och uppåt hela tiden, säger Linn Veberg tränare Kvarnby IK som trots allt var väldigt nöjd över segern och spelarnas moral.

Lördagens motstånd står AIF Barrikaden för som KIK stötte på redan i MM-gruppspelet i februari där lagen fick dela på poängen efter 3-3. Efter en tung start på seriespelet och endast två poäng på de fyra första omgångarna har AIF Barrikaden verkligen ryckt upp sig den senaste tiden. Förvisso blev det förlust förra helgen borta mot FC Trelleborg efter att hemmalaget vänt ett 1-2 underläge till seger med 3-2 på Ymorvallen men dessförinnan hade laget fyra raka segrar i bagaget och laget klättrade därmed snabbt från bottenstrid till tät kontakt med kvalplatserna uppåt.