Selma Mahmutovic
Tova Jönsson Nicklasson
Teknologkårens IF LTH - Kvarnby IK 2-3: Tredje raka segern
2023-06-01 12:19

Kvarnby IK säkrade under onsdagen lagets tredje raka seger i seriespelet när toppkollegan Teknologkårens IF LTH bortabesegrades med 2-3.

Våren och maj avslutades på bästa sätt genom en ny seger för Kvarnby IK när Lundalaget och tillika toppkollegan Teknologkårens IF LTH besegrades på Smörlyckan IP. Efter en intensiv månad med hela sex serieomgångar kan KIK blicka tillbaka på en fin poängskörd med 15 pinnar och totalt fem segrar.

Onsdagens bortamatch mot Teknologkåren inleddes starkt av KIK som med gott om självförtroende tog sig an matchen. Laget rullade boll i högt tempo och kombinerade elegant flera gånger om fram till flertalet farliga målchanser. Målskörden skulle dock utebli fram till den 24:e matchminuten när Elvira Lindgren hittade rätt bakom hemmamålvakten fram till 0-1.

-Vi inledde precis så starkt som vi hade pratat om inför matchen och även om bollen inte riktigt vila in förrän Elvira satte dit den mellan stolparna så är jag helt klart nöjd med inledningen av matchen, säger Linn Veberg tränare Kvarnby IK.

Efter Kvarnbys ledningsmål kom spelet och initiativet plötsligt av sig. Laget gick ner i bolltempo, blev bekväma och slappnade av som om jobbet nu redan var gjort och som om laget trodde att målen nu skulle trilla in precis som i de två senaste serieomgångarna när väl målnollan spräckts.

Ett par minuter efter 0-1 kom så kvitteringen och 1-1 var ett faktum. Hemmalaget hade nu tagit över matchbilden och var det klart bättre laget på planen. Tio minuter efter kvitteringen lyckades också Teknologkårens IF LTH göra 2-1.

-Efter ledningsmålet var det som att vi slappnade av och efter både 1-1 och 2-1 hade vi svårt att komma in riktigt i matchen igen. Sån tur är lyckades vi reda ut en kvittering precis innan halvtid och kunde gå till pausvila med 2-2, säger Linn Veberg.

Trots det sena kvitteringsmålet innan halvtidsvilan och en härlig boost in i omklädningsrummet kunde inte Kvarnby IK komma ut till den andra halvleken och inledda denna precis som laget hade gjort i din första. Istället var fortarande aningen svajigt och inte alls den stadga som laget visat upp den senaste tiden.

-Andra halvlek var en ganska jämn historia utan att vi lyckas äga och dominera matchbilden så som vi vill. Vi lyckades dock göra ytterligare ett mål när Prytz återigen hittade rätt och gav oss alla tre poäng hem, säger Linn Veberg.

Linnea Prytz andra mål för dagen bara nio minuter in i den andra halvleken var allt som räckte för Kvarnby IK under matchens sista 45 minuter. Trots mycket tid kvar lyckades KIK hålla ut och hålla tätt resterande del av matchen och befäste därmed sin placering i serietabellens toppskikt.

-Sammantaget var väl inte detta vår bästa match men med tanke på vilka matcher som vi har spelat den senaste tiden så var detta ganska väntat. Det kan inte bara gå framåt och uppåt hela tiden men då är det också starkt att vi lyckas vinna och få med oss tre poäng, säger Linn Veberg och avslutar:

-Vi tar med oss segern, lämnar denna matchen bakom oss och siktar framåt mot helgens bortamatch mot AIF Barrikaden där det bara kan bli bättre.