Dam

Inför Teknologkårens IF LTH - Kvarnby IK
2023-05-31 10:32

Kvarnby IK är mitt inne i sin tätaste matchperiod under våren när laget idag gästar Teknologkårens IF LTH på Smörlyckans IP i Lund.

Med två raka segrar i ryggen och hela 11-1 i målskillnad på dessa tre matcher tar sig Kvarnby IK an toppkollegan Teknologkårens IF LTH under onsdagen. Detta gör laget mitt i sin tätaste matchperiod under våren med matchen i söndags hemma mot Backarnas FF, kvällens match borta mot Teknologkårens IF LTH samt lördagens bortamatch mot AIF Barrikaden i beaktande.

Senast mot Backarnas FF var det ett taggat och spelsuget Kvarnby IK som gjorde processen kort med bottenlaget från Kirseberg. Efter första halvlek ledde KIK med 2-0 innan Linnea Prytz punkterade tillställningen i början av andra halvlek fram till 3-0. När slutsignalen ljöd hade Kvarnby IK gjort ytterligare två mål och kunde vinna med fem målsmarginal för andra matchen i följd. Tack vare segern klättrade KIK upp på positiv kvalplats.

Onsdagens motståndare, Teknologkårens IF LTH, skuggar KIK på platsen precis utanför kvalspelet uppåt med samma poäng men med sämre målskillnad efter lika många spelade matcher. Studentlaget från Lund spelade sin senast match borta mot Arlövs BI för en vecka sedan där laget vann med 0-3 och besegrade dessförinnan Malmö City FC hemma med 1-0.

När Kvarnby IK och Teknologkårens IF LTH möttes i den andra serieomgången i mitten av april vann KIK komfortabelt med 4-0 efter bland annat två mål av Kittiya Palapot.