VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Kvarnby IK
0 - 3
BK Höllviken
Kvarnby IK0 - 3BK Höllviken

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 13 maj, 11:30
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130343040
Samling:10:00
Trupp:#2 Clara Schagerström
#3 Elin Nordkvist
#4 Linnéa Lundbäck
#6 Parina Askari
#7 Selma Sehr
#9 Linnea Prytz
#11 Simona Karpin
#13 Rita Kalludra
#17 Tyra Boij
#23 Madeleine Lundquist
Cinna Persson
Rebecca Karpin
Selma Mahmutovic
Tova Jönsson Nicklasson
Viktoria Stojcevic
Kvarnby IK - BK Höllviken 0-3: Förlust i toppmötet mot serieledarna
2023-05-15 16:02
Foto: Mats Borg

Kvarnby IK föll i det förväntade toppmötet hemma mot serieledande BK Höllviken under lördagen med 0-3 trots en mycket väl genomförd match av KIK.

Efter det tunga nederlaget borta mot Hardeberga BK/Harlösa IF/GOF IF med 4-1 under Valborgshelgen hade Kvarnby IK inlett majmånad med två raka uddamålssegrar mot Malmö City FC respektive Svedala IF/Skaberjsö IF. Laget hade därmed vind i seglen inför toppmatchen mot serieledande BK Höllviken som inlett årets seriespel på ett strålande sett. Ett par dagar innan matchen fick dock KIK dystra besked då laget inte bara saknade sina två ordinarie målvakter utan också fått vetskap om att föreningens F16-målvakt drogs med sjukdomsbesvär.

 

Uppförsbacken med målvaktsbekymret slätades ganska snabbt ut under lördagsförmiddagen när Kvarnby IK bjöd på fin fotboll med flera fina kombinationer i anfallsspelet och stort tålamod i bollinnehavet. Trots övertaget från KIK stod det 0-0 på resultattavlan när domaren blåste av för halvtidsvila.

 

-Det var längesen jag såg att vi kunde spela såhär bra fotboll. Vi för hela matchen från mer eller mindre start till mål men tyvärr ville inte bollen in i mål, säger Linn Veberg tränare Kvarnby IK och fortsätter:

 

-Matchen igenom hade vi ett stort tålamod, bjöd på många fina kombinationer i vårt anfallsspel och vi lyckades rulla oss ur stressade situationer vid flera tillfällen. Höllviken hotade oss aldrig riktigt ordentligt och därför är det extra surt när andra halvlek blir som den blev.

 

Under den andra halvleken var det fortsatt Kvarnby IK som var det bättre laget på planen men skillnaden var monumental i utdelning. När KIK hade svårt att hitta rätt bakom motståndarnas målvakt kunde Höllviken hitta nätmaskorna hela tre gånger med mål i den 59:e, 74:e och 81:a matchminuten. Slutresultatet skrevs till 0-3 och en tung och svidande förlust för KIK var ett faktum.

 

-Spontant är känslan: Vilken match vi gör! Trots förlusten är jag mycket, mycket nöjd med vår insats och egentligen finns det ingenting att klaga på mer än att vi inte lyckas få med oss några poäng. Vill till sist också rikta ett stort tack till Prytz och Selma som ställde upp som målvakter idag, säger Linn Veberg. 

 

Division 4 Sydvästra

Kvarnby IK – BK Höllviken 0-3 (0-3)

Målskyttar KIK:

Varningar KIK: 

Bäckagårds IP

Lördag 13 maj 11:30


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER