Olivia Persson
Selma Mahmutovic
Svedala IF/Skabersjö IF - Kvarnby IK 1-2: Ny uddamålsseger för KIK
2023-05-11 13:54

Kvarnby IK plockade hem ännu en uddamålsseger med 2-1 under gårdagen när Svedala IF/Skabersjö IF bortabesegrades på Aggarpsvallen.

För andra matchen i rad var Kvarnby IK det bättre laget på planen men bjöd trots det publiken på onödig spänning när man inte lyckades förvalta spelövertaget i fler mål framåt och en punkterad match.

Efter tolv spelade minuter skulle Kvarnby IK ta ledningen i matchen när Madelen Meyer kunde hitta rätt bakom hemmamålvakten. Ledningen skulle dock inte stå sig särskilt länge utan bara åtta minuter senare var matchen utjämnad igen när Svedala/Skabersjö lyckades göra 1-1.

Kvitteringsmålet i den 20:e minuten skulle också stå sig länge och väl. Så länge att de flesta runtomkring Aggarpsvallen denna kväll trodde att lagen skulle få dela på poängen denna onsdagskväll.

-Vi är spelförandet mer eller mindre hela matchen igenom och stora delar av matchen har vi många fina kombinationer utan att för den sakens skull lyckas få hål på motståndarna i den utsträckning som vi hade hoppats på, säger Linn Veberg tränare Kvarnby IK.

Trots utebliven målfabrikation framåt uppvisade Kvarnby IK ett stort lugn och tålamod inom laget, inte minst i backlinjen där laget gång på gång vågade rulla runt bollen istället för att förhasta sig framåt. Aggarpsvallens naturgräs var väl i ärlighetens namn inte det bästa gräs som har spelats fotboll på vilket emellanåt försvårade såväl passningsspelet som mottagningar och gav därför ett sämre flyt i spelet.

När klockan hade tickat upp på 90 spelade minuter stod det fortfarande 1-1 på resultattavlan. Kvarnby IK hade haft en boll inne som domaren dömde bort då han från sin position ansåg att bollen inte hade varit över mållinjen…

Kvarnby IK skulle dock få sista ordet denna kväll trots allt. På övertid kom det förlösande segermålet när Cinna Persson för andra matchen i rad blev matchvinnare med sitt 1-2 mål.

-Totalt sett var det återigen en lite svajande match. Vi är det klart bättre laget och vi visar flera gånger prov på fina kombinationer framåt tillsammans med ett stort tålamod i backlinjen men bollen ville inte in i mål förrän Cinna avgör i minut 90. Tjejerna gör det onödigt spännande men tack och lov kunde vi åka hem från Svedala med en fullt rättvis seger i bagaget, säger Linn Veberg.