Olivia Persson
Hardeberga BK/Harlösa IF/GOF IF - Kvarnby IK 4-1: Mardrömsminuter fällde gästerna
2023-05-02 12:13
Foto; Mats Borg

Kvarnby IK föll under fredagen borta mot serieledande Hardeberga BK/Harlösa IF/GOF IF med 4-1.

Förlusten i seriepremiären borta mot tuffa FC Trelleborg ett par dagar efter påsk följdes den efterföljande helgen upp med seger i hemmapremiären mot Teknologkårens IF LTH med hela 4-0. Med en spelfri helg förra helgen passade Kvarnby IK istället på att ta med sig segerformen från hemmapremiären till MM-kvartsfinalen mot division 3-laget Hyllie IK där det blev bortaseger med 1-2 och avancemang till semifinal förra torsdagen.

Inför matchen mot Hardeberga BK/Harlösa IF/GOF IF var KIK mycket väl medvetna om att man hade en tuff nöt att knäcka. Serieledarna stod för motståndet som inför matchen mot Kvarnby IK hade tre raka segrar och bland annat en imponerande sådan mot favorittippade FC Trelleborg.

Matchen hann knappt starta Knutsvallen innan gästande Kvarnby IK hade tagit ledningen med 0-1 genom kvicka Parina Askari. Matchklockan hade inte ens tickat upp på en spelad minut när drömstarten för Kvarnby IK var ett faktum.

Ledningsmålet skulle stå sig knappt 30 minuter innan hemmalaget lyckades kvittera. Kvitteringen såg ut att bli halvlekens sista och båda lagen förberedde sig mentalt för halvtidsvilan när ett par olycksminuter plötsligt grusade Kvarnby IK:s segerambitioner. Med blott en minut kvar av halvleken hittade hemmalaget rätt igen och kunde göra 2-1 bakom Nadin Baker i Kvarnbymålet och som om det inte vore nog så skulle Kittiya Palapot få syna det röda kortet precis innan halvtidsvilan efter gruff med hemmalagets nummer fem.

Mardrömsminuter för Kvarnby IK och en enorm knäck att ta med sig in till pausvilan. Med en spelare mindre skulle Kvarnby IK aldrig lyckas resa sig och komma tillbaka in i matchen. Fjorton minuter in i den andra halvleken kom 3-1 till hemmalaget och med tolv minuter kvar av matchen satte Hardeberga BK/Harlösa IF/GOF IF också spiken i kistan fram till 4-1.