#55 Kittiya Palapot
Lycke Onsmar
Hyllie IK - Kvarnby IK 1-2: Semifinalklara i MM
2023-04-25 12:06

Kvarnby IK är klara för semifinal i MM efter bortaseger med 1-2 mot division 3-laget Hyllie IK. Härnäst väntar FC Rosengård U19 i kampen om en finalplats.

Kvarnby IK kom till torsdagens MM-semifinal med en seger i ryggen från seriespelets hemmapremiär under helgen. Det syntes att det var ett både laddat och motiverat KIK som inledde Malmömästerskapets semifinal mot Hyllie IK med en hög energi och ett riktigt bra tempo i allt bortalaget tog sig för. Det skulle inte heller dröja länge innan Selma Sehr kunde löpa sig fri och ensam med målvakten var det ingen tvekan – 0-1 till Kvarnby IK efter ett kyligt avslut.

-Jag vet inte om man kan säga att vi fick en för bra start på matchen men efter vår otroligt fina inledningen mattades vi sakta av samtidigt som Hyllie säkert fick sig en väckarklocka, inte minst efter vårt ledningsmål, säger Alexander Engman tränare Kvarnby IK.

Kort efter att Kvarnby IK tagit ledningen lyckades Hyllie IK kvittera när viden fångade upp en lyra i luften och gav bollen en skjuts i en märklig båge och hela vägen in i bortre målgaveln. Matchen var utjämnad och effekten av målet blev ett mer stressat bortalag samtidigt som Hyllies höga och intensiva press gav betydligt bättre verkan.

Trots att Hyllie IK pressade på och KIK hade det svårt att få till sitt lugna och metodiska passningsspel var det en försvarsinsats av samtliga Kvarnbyspelare som är värd att skriva hem. Kvarnbyspelarna slet för varandra, offrade sig för laget och stod upp för klubbmärket på bröstet på ett imponerande sätt.

-Vår försvarsinsats rakt igenom hela matchen var enormt bra. Det här laget ger alltid allt för varandra och ger aldrig upp men sättet som vi stod upp på blev i slutändan avgörande för att vi kunde vinna den härkvartsfinalen och kvalificera oss för semifinal, säger Alexander Engman.

Mitt i Hyllies intensiva press, där man tryckt upp nästan hela laget, kunde Kvarnby IK genom sitt försvarsspel ställa om och straffa hemmalaget. KIK lyckades få loss bollen och med en perfekt slagen djupledsboll till Madelen Meyer på högerkanten kunde Madelen fri med målvakten rulla in Kvarnbys andra mål för kvällen.

Under den andra halvleken jämnas både spel och bollinnehav ut något jämfört med den första halvleken. Kvarnby IK känns stabilare och tryggare samtidigt som det fortsatt var hemmalaget som låg på för en kvittering.

-Hyllie fortsatte i den andra halvleken att ivrigt jaga på men jag skulle säga att vi jämnar ut den andra halvleken väldigt väl samtidigt som vi hela tiden håller Hyllie borta från de riktigt farliga målchanserna. Istället är det vi som ett par gånger om var nära att straffa hemmalaget igen och döda matchen men bollen ville tyvärr inte in, säger Alexander Engman tränare Kvarnby IK.

Slutminuterna av matchen blev ett par nervösa minuter. Hyllie IK skulle dock aldrig komma riktigt nära en kvittering och Kvarnby IK kunde rida ut anstormningen, hålla ut och stå som segrare fram till 1-2.

-Spelmässigt var vi inte på vår absolut bästa nivå men vi fortsätter att se framgång med vårt snabba kontringsspel som vi har jobbat en hel del med vilket såklart är väldigt positivt. Lägger man dessutom till vårt enorma försvarsspel över hela laget, inställningen från samtliga spelare och den mentalitet som finns hos varenda en så är det definitivt en av våra bästa insatser i år vilket vi givetvis tar med oss framåt, säger Alexander Engman.

I semifinalen ställs Kvarnby IK mot FC Rosengård U19 som gått direkt till semifinal efter gruppsegern i grupp A. Spelplats och datum kommer senare.