Kvarnby IK (4)2 - 2Lysekils AIK/Stångenäs AIS

Matchnummer: 137002153
Samling:13:30
Kvarnby IK – Lysekils AIK/Stångenäs AIS 2-2
2023-03-30 15:51

Det blev oavgjort, 2-2, i en riktigt bra träningsmatch mellan Kvarnby IK och de långväga division 3-gästerna Lysekils AIK/Stångenäs AIS under lördagen. Matchen var också Kvarnbys sista träningsmatch inför seriestarten som blivit flyttad till strax efter påsk.

Det var gästerna från sommaridyllen i Bohuslän som var det klart bättre laget under den första halvleken. Kvarnby IK var inte riktigt med från start och slarvade en hel del med enkla bolltapp som ledde till att gästerna kunde trycka tillbaka hemmalaget ganska ordentligt.

-Vi var inte riktigt påslagna från start samtidigt som Lysekil gjorde en bra första halvlek. Dom tryckte ner oss i banan och vi låg mestadels på kontring under matchens första 45 minuter, säger Alexander Engman tränare Kvarnby IK.

I Lysekil/Stångenäs hårda press skulle också utdelning komma. Två gånger om skulle bortalaget hitta nätmaskorna bakom Nadin Baker i Kvarnbymålet efter ett fint anfall fram till 0-1 varav det andra målet efter hörna. Även om KIK var tillbakapressade vaskade man fram en del farliga kontringslägen som dock inte ledde till något konkret avslut efter att den sista avgörande passningen inte haft rätt adress.

Ett tiotal minuter innan halvtidsvilan kom så plötsligt ett läge som skulle förändra hela matchbilden. Lysekil hade vaggats in i en falsk trygghet med sin 0-2 ledning och istället för att spela av den sista tiden av halvleken skulle plötsligt KIK komma in i matchen igen. Parina Askari kom loss längs vänsterkanten, utmanade sin försvarare och accelererade förbi samtidigt som hon satte fart mot mål. På lätt uppstuds klippte Parina till med ett vackert vristskott som seglade in i mål fram till 1-2.

-Under den första halvlekens sista 7-8 minuter visade vi tydligt prov på hur resten av matchen skulle se ut. Efter Parinas vackra mål var vi sånär på att även få med oss 2-2 in till halvtidsvilan efter att en lärling, i form av Elvira, och en senior, i form av Prytz, elegant kombinerade sig fram till ett anfall som tyvärr för vår del slickade utsidan av höger stolpe, säger Alexander Engman.

Om det var Lysekil/Stångenäs som, bortsett från de sista tio minuterna, var det bästa laget i den första halvleken så var det KIK som tog tag i taktpinnen ordentligt i den andra halvleken och förde både spelet och matchen. Helomvändningen från starten av den första halvleken till den publiken bjöds på i början av den andra halvleken var gigantisk – Kvarnby IK såg ut som ett helt annat lag.

-Tjejerna la direkt in en högre växel i den andra halvleken och vi kunde börja andra halvlek lika bra som vi avslutade den första, säger Alexander Engman som framförallt var nöjd över att se hur det mesta i spelet föll på plats där rörelsen, passningsspelet och intensiteten gick upp avsevärt.

Kvarnbys centrala mittfältare stod halvleken igenom för ett utomordentligt spel där man kombinerade snyggt och växeldrog offensivt/defensivt på ett exemplariskt sätt. Det var just KIK:s centrala mittfält som låg bakom kvitteringsmålet när Linnea Prytz hämtade bollen från backlinjen, vände upp och hittade på elegant manér en djupledsgående Parina Askari som ensam med målvakten var cool lugn när hon rullade in bollen i bortre målgaveln.

Även om matchen fortsatte med hög intensitet och många tuffa dueller skulle Parinas andra mål för dagen bli matchens sista – 2-2 stod sig matchtiden ut.

-Sammanfattningsvis var det en väldigt givande träningsmatch med två väldigt olika halvlekar att både analysera och bygga vidare på. Det var två lag som verkligen ville gå för segern vilket alltid är kul, säger Alexander Engman och fortsätter:

-Stort tack till Lysekil/Stångenäs och stort lycka till i seriespelet. Vill också slutligen både lyfta och hylla våra sex spelare från F16 för deras fina insatser med en extra stor eloge till Linnea Lundbäck som trots sin unga ålder gick in som startspelare och bidrog enormt till vårt spel med sitt hårda jobb och sin fantastiska spelförståelse som ledde till att hon konstant spred ett lugn runt omkring sig.