VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Oldboys

Träningsrapport från onsdagen den 22 februari
2023-02-24 09:03

Kvällen när den tjeckiska 90-tals legendaren fick sn renässans, när "Raptor var tillbaka och Balkanhalvöns brasse lade grunden för lag röds segertåg. 

Det var den 23 juni 1996 och den tyske domaren Hellmut Krug hade precis kikat ner på sin klocka som närmade sig 19:40 lokal tid. Det var 53 minuter in på kvartsfinalen mellan Tjeckien och Portugal på Villa Park i Birmingham. Den idag 50-årige Karel Poborsky, som dock enligt en enkel googling tyvärr inte längre har sin karaktäristiska lejonman, fick bollen en bit in på motståndarnas planhalva, passerade fyra portugiser och lobbade därefter elegant in 1-0 för tjeckerna. Ledningsmålet stod sig matchen ut och när Tjeckiens EM-resa exakt en vecka senare var över stod det klart att man kunde ta med sig en silvermedalj hem till Prag efter att Oliver Bierhoff sänkt tjeckerna i finalen med två mål.

 

Karel Poborskys segermål mot Portugal i EM 1996 fick sig en renässans onsdagen den 22 februari 2023 cirka klockan 20:43 i Husiegårds Pjäshall på Ernst Jakobssons gata 11 i Malmö. Andreas ”Dalinho” Dahlgren tog sig över mittcirkeln, skymtade att Jonas ”Mellokungen” Lindskog stod lite för långt ut och smekte i en vacker rörelse foten under bollen som i en elegant båge seglade in strax under ribban och in i nätmaskorna. Dagens mål var klappat och klart!

 

”Dalinhos” blandlag med ideligen gamla lagkamrater från Kvarnby IK:s herrlag i mitten/slutet av 00-talet dominerade fullständigt första 15-20 minuterna där man visade vem som var herren på täppan. Vinststriken fick sig ett abrupt slut när lag grön tog en kassaskåpssäker seger med 2-0 och petade ner blandlaget från kungatronen – en tron det skulle dröja länge till innan man härskade över. Härefter följde ett koppel av jämna matcher mellan de tre lagen och man kände på varandra likt den klassiska boxningsreferensen.  Oerhört glädjande var den nya rekordsiffran på tjugo spelare som pressade varandra att spela med fin glöd, fart och energi. Gammelgäddan Patrik ”Raptor” Hilveus pustade bland annat ut och beklagade sig om vilket tempo det var när han nu gjorde comeback efter månader av sjukdom och krasslighet.

 

Från ingenstans skruvade Brasse-Danne upp farten i sin duracellkropp, tog tag i bollen och fick med sig sina kumpaner - ”Mellokungen”, ”Oskar ”Helikoptern” Andersson, Gabriel ”Mutu” Vojin och Jesper ”Makélélé” Andersson - i det röda laget på en lång vinstturné som aldrig tycktes ta slut. Brasse-Danne, som egentligen är från Balkanhalvön, förvandlades till en blandning mellan Dejan Savićević i fornstora dagar och en Denílson när han härjade som mest och bäst i Real Betis. Samtidigt ställde sig en från förra veckan småkrasslig Antonio ”Skalman” Almeida i målet och spikade igen likt den store Andreas Palicka i det handbollsmål han nu befann sig i. Trots en rädsla av att få bollen på sig hamnade han varje gång i skottgluggen och lyckades gång på gång parera från alla möjliga håll och kanter.

 

De rödas segerrad höll sig nästintill intakt hela vägen till slutsignalen men i den avslutande matchen var det blandlaget som avslutade kvällen precis som den hade börjat. Efter en lång stund utan mål kom 1-0 till blandlaget. En 1-0 ledning som skulle bli till seger och 2-0 när Joakim ”Baggio” Järpell blev matchvinnare, frälsare och veckans stora konung. Ett klassiskt matchvinnande Roberto Baggio avslut men med segerjubel mer likt den gamle skyttekungen Vincenzo Montella. Det hela var som Sagan om Konungens återkomst när blandlaget triumferade i finalen och var tillbaka där allting startade. Om Jocke var Aragorn i denna saga om Konungens återkomst måste Ljung varit Legolas, Dalinho varit Faramir, Padda varit Boromir, Ola varit Elrond, Dennis den gode Frodo och Raptor den etrige Gimli. Nog om Sagan om Ringen. Som alla vet gäller det alltid att vinna den sista matchen – det är sedan gammalt. Men för att undvika groll och elaka sms under helgen får väl ändå det röda laget stå som de stora segrarna vecka 8. Grattis!

 

Vinnande lag från onsdagen den 22 februari: Antonio, Danne (3), Linne, Oskar, Gabi (3), Jesper. 

 

Ställning segerligan: 

Danne (3)

Gabi (3)

Cosic (2)

Dennis (2)

Ola

Padda

Agge

Jocke

Krisse

David

Daniel

Antonio

Linne

Oskar

Jesper

 

(totalt antalet segrar inom parrentes)

 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER