VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Walking football/Gåfotboll

Kvarnbydeltagande under pågående världsmästerskap
2022-07-15 12:40

Just nu pågår IWFF World Championship 2022 i Florens med deltagande från Kvarnby IK. Det är ingen mindre än klubbens ungdomsansvarig och tillika herrtränare Uffe Jansson som är med och representerar Sveriges blågulafärger i världsmästerskapet för Gåfotboll.

Walking Football, eller gåfotboll som det ofta översätts till i Sverige, har växt fram som en variant av Fotboll Fitness. En träningsform speciellt anpassad för dig som utövare som vill spela fotboll men hellre går än springer. I Kvarnby IK har klubben under våren bjudit in till en handfull prova-på-träningar av gåfotbollen och kommer under hösten ta nya tag för alla kvinnor och män som ligger +/-40 år och uppåt och vill motionera ihop på Bäckagård under fasta former och återkommande tider. Hör av dig till Uffe, ulf@kvarnbyik.se, eller Jocke Järpell, joakim@kvarnbyik.se, om du vill veta mer om Kvarnby IK:s uppstart av gåfotboll. 

 

En som verkligen har tagit gåfotbollen till sig är Kvarnby IK:s ungdomsansvarig och tränare för klubbens herrlag Uffe Jansson. På drygt ett halvår har Uffe gått från nybörjare till ett ankare i det svenska +50 landslag som just nu befinner sig nere i italienska Florens för att spela VM. Gårdagens VM-premiär gick den också som en dans när Sverige besegrade Indonesien med klara 11-0.

 

-Äntligen är premiären avklarad och vilken otroligt härlig seger vi fick inledda med, säger Uffe Jansson från ett soligt Toscana och fortsätter:

 

-I den kommande gruppspelsmatchen väntar tuffa Frankrike som kommer bli en riktig värdemätare för oss där vi säkert kommer att få bekänna färg. En viktig match i kampen om gruppsegern.

 

Gruppspelsmatchen mot Frankrike spelas idag klockan 16:30. 

 

Grupperna är indelade med tre lag i varje där två lag går vidare till semifinal. I den andra gruppen återfinns favoriten England tillsammans med värdnationen Italien och Australien som lär göra upp om andraplatsen bakom engelsmännen.

 

IWFF World Championship pågår mellan den 14 – 17 juli.


Nyhetsarkiv
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER