Matchnummer: 130332085
Samling:14:30
Dalby GIF/Genarps IF - Kvarnby IK 0-3
2020-09-29 15:50

Kvarnby IK tog tillslut en kassaskåpssäker seger borta mot Dalby GIF/Genarps IF under söndagen där slutresultatet skrevs till 0-3.

KIK kom till match med enormt självförtroende och en torsdagsträning i ryggen som enligt huvudtränare Mikael Andersson var smått magisk. Laget hade resultatmässigt ett kryss med sig från toppmötet med Lunds BK och seger mot Hallands Nation veckan innan som pumpat upp självförtroendet än mer. Därtill placerade sig söndagens motståndare Dalby GIF/Genarps IF precis ovanför nedflyttningsplatsen med endast två poäng och en del i Kvarnbylägret trodde kanske därför att det skulle bli enkla tre poäng hem till Malmö igen.

Hemmalaget öppnade dock matchen starkt och tog Kvarnby IK lite på sängen. Dalby/Genarp inledde med ett högt tempo och mot ett stillastående bortalag fick Emma Qvick i bortamålet svara för ett par riktigt vassa räddningar innan Kvarnby skulle vakna till. Sakteligen lyckades KIK skapa mer, framförallt via ett par heta kontringar som man är nära på att förvalta. I den 26:e minuten fick Kvarnby också utdelning när Linnea Prytz vek in i banan och kunde skicka in 1-0 till KIK.

-Ledningsmålet kändes så jäkla skönt när det kom och att se Prytz i sitt paradläge vika in i banan och dundra in 1-0 målet var fantastiskt, säger Mikael Andersson och fortsätter:

-Av bara farten och i ren lättnad efter ledningsmålet kan vi sen spela ut ordentligt och göra 2-0 efter att Prytz och Alex vägspelat sig igenom och Alex bredsidat in 2-0.

Bara sex minuter efter Linnea Prytz 1-0 mål kunde alltså Alexandra Weihs utöka ledningen till 2-0. Med målen växte också Kvarnby i matchen och tog över spelet mer fram till halvtidsvilan.

Den andra halvleken började som den första slutade med ett Kvarnby IK som var spelförande och ägde matchbilden. Gästerna hade dessutom medvind i ryggen vilket gynnande KIK rätt rejält. Med drygt 20 minuter kvar av matchen kunde Kvarnby göra 3-0 efter att Michelle Andersson förvaltat en borta straff och därmed punkterat tillställningen. Luften gick helt ur hemmalaget och de sista 20 minuterna kunde Kvarnby IK defilera hem matchen tämligen enkelt. Det var raksträcka och transport hela vägen fram till 90 minuter.

-Trots seger med 3-0 är känslan efteråt att vi kan ännu bättre. Spelet fungerade inte riktigt och hur kommer det då att se ut när spelet sitter fullt ut, frågade sig Mikael Andersson och avslutade artigt:

-Vi kommer att träffa Dalby/Genarp även nästa år för de är mycket bättre än tabelläget visar.

På söndag avslutas årets seriespel när Kvarnby IK tar emot IK Pandora hemma på Bäckagård klockan 14:00.