Matchnummer: 130332070
Samling:09:30
Kvarnby IK - Lunds SK 0-4
2020-09-08 14:51

Kvarnby IK åkte på seriespelets första förlust i den femte omgången när serietvåan Lunds SK blev numret för stort och vann med 0-4 på Bäckagårds IP.

Lunds SK var inför söndagens match obesegrade i seriespelet precis som Kvarnby IK. Medan Kvarnby stod på fyra spelade matcher med en seger och tre kryss på kontot hade Lunds SK tre raka segrar på sina tre inledande omgångar. Gästande Lunds SK hade inlett seriespelet starkt och inför matchen mot KIK ännu inte släppt in något mål.

Första kvarten av matchen inleddes hyfsat jämt där Kvarnby IK hela tiden låg rätt i försvarsspelet. Trots det lyckades Lund via en kontring redan i den sjätte minuten göra 0-1 till bortalaget och gästerna fick därmed en flygande start på matchen. Allt eftersom tog LSK över matchbilden mer och mer. Gästerna var det något starkare laget på planen och innan halvlek var slut hade Lund gjort ytterligare två mål under de sista nio minuterna av första halvlek.

-Lund spelade en primitiv sparka och spring fotboll som vi inte kunde försvara oss mot under stora delar av den första halvleken. Underläget med 0-3 i halvtid var därför en tuff uppförsbacke inför de sista 45 minuterna, säger Mikael Andersson huvudtränare Kvarnby IK.

Under halvtidsvilan kom KIK överens om att fortsätta spela sitt eget spel och inte falla in i Lunds SK spelstil. Trots det jobbiga utgångsläget bjöd Kvarnby verkligen upp till match under halvlek två. Bortalaget gjorde förvisso andra halvleks enda mål men matchens sista 20 minuter tillhörde Kvarnby och bortsett från att mål framåt uteblev fanns det en hel del gott att ta med sig.

-Slutresultatet skrivs till 0-4 mot ett bra Lunds SK. Vi tar med oss matchens sista 20 och vår härliga moral, säger Mikael Andersson och avslutar:

-Ännu en gång gör tjejerna mig riktigt stolta för det jobb man lägger ner och den moral som visas upp. Det är härligt att se så mycket hjärta för varandra, laget och klubben.