SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
AC Kvarnby
Kvarnby IK farmarlag sedan 2014
Youngboys

AC Kvarnby
3 - 2
Hyllie IK
AC Kvarnby3 - 2Hyllie IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 10 september, 11:30
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130168109
Samling:10:30
Trupp:#1 Artur Gornacki
#1 Markus Topphem Jupiter
#2 Jacob Schagerström
#3 Malte Otterhag Bengtsson
#4 Mattias Olsson
#5 Dennis Troedsson
#6 Jesper Gustafsson
#7 Robin Javerud
#9 Sebastian Holmberg Nilsson
#10 Andreas Dahlgren
#11 Knut Otterhag Bengtsson
#12 Christoffer Gustafsson
#14 Simon Trygg-Pizevski
#15 Alexander Engman
#16 Hugo Bengtsson
#17 Gustav Sjöström
#18 Benhur Teclesenbet
#21 Tim Hansson
#22 Tobias Elofsson
#30 Tom Kristoffersson
#33 Luftim Vejseli
#77 Patrik Hilveus
#80 Oskar Andersson
#90 William Enhol
#99 Fredrik Möller
Albin Albrecht
Arvid Thörn
Blerim Nuhiji
Filiph Olsson
ACK - Hyllie 3-2
2022-09-21 14:46

Det var återigen dags att ta sig ner till Bäckagård och vilken härlig dag, solen på, himmelen blå och 3p in på kontot även om hjärtat fick jobba sista minuterna.

Det var en tung förlust senast mot VUK och revanschlysten syntes i spelarna. Det skulle bara bli seger och förhoppningen var en klar sådan.

Visst börja det också som en solskenshistoria. ACK i VANLIG ordning numer rullade bollen fint på plan och skapade chanser. Man kunde dock utnyttjat mer om man vänt kant lite oftare, men chanserna kom ändå. Det dröjde dock till matchens 21:a minut innan ledningsmålet, fullt rättvist skulle komma.

Sebbe som hittat formen rejält under hösten drog sin gubbe och drog därefter till med ett avslut som likväl kunde gå in, men målvakten räddade. Inte kunde han hålla avslutet utan returen gick ut till vårens bästa ACK-spelare under våren, Dalen som enkelt kunde rulla in 1-0 i nästan öppen kasse!

ACK la inte ner efter målet, snarare tvärtom. Det var en fröjd att se från läktarplats. Äntligen började ACK kunna hantera ledningar och allt, nu vinner vi Champions League i farten, nu gasar vi! Fast så kul ska vi inte ha det!

Visst blev det bra för bara 12 min efter ledningsmålet hittade Malte som är den största favoriten att vinna årets spelare för säsongen en genialisk passning från egen planhalva fram till Sebbe på djupet som får utmana keepern som lämnar kassen och ska gå på boll. Maltes precision är klass, samtidigt är Sebbes speed i Mbappe-fart vilket resulterade med att Sebbe var först på boll och på ett tillslag slår han den mot, och in i mål utan tveksamheter. 2-0 ACK är ett faktum och vi kan gå till halvtidsvila med en betryggande ledning.

Vad vi glömt nämna under den första halvleken är det smått gnällande bortalaget. Domaren valde att blåsa i många dueller, något Hyllie inte klarade av. Inte blev det heller bättre med en taggad tränare på sidlinjen som verkligen inte gillade domaren. Men men!

Något lyckades dock Hyllies tränare göra i halvtid. Han fick nämligen ett underlägset lag att gå ut som ett vinnarlag i andra, men trots deras motivation och stolthet skulle det även sväljas denna gång, med en misstänkt offside.

Tiden hade inte tickat så långt, men det var Hyllie för hela slanten. 5 min in på andra får Dalen bollen ute till höger. Vissa kallar honom genialisk, men frågan är om han bara inte var så snabb. Oavsett! Dalen ställer med sin passning in i straffområdet ett helt gäng förvirrade spelare, inklusive våra egna. Hugo som får bollen av Dalen bryr sig knappt, men som vanligt måste han visa aggression med precision och skjuter en stenhård kanon nere till vänster förbi målvakten och in i nätet. Ingen vinkar?! Det är mål! Som vi skrev, Dalen är genialisk och ställde både med och motspelare i offside som faktiskt visade sig vara onside efter VAR-granskning!

3-0 efter 50 min, nu är det överkörning som gäller! Nej nej, vi är AC, spelar bara jämnt!

Hyllies tränare ska faktiskt ha en både ris och ros! Risen för gnället han delade ut, men rosen för en fantastisk motivation. Han visste verkligen hur man fick igång spelare och han lyckades. Redan i den 57:e min kom första reduceringen, 1-3.

Därefter blev det en rejält blandad match. ACK fick aldrig den kontroll man borde haft och Hyllie ångade på som aldrig förr. Värst av allt va kanske att de kunde sparka ner en av våra spelare brutalt och sen skratta åt domaren för han valde att döma frispark.

Inte helt oväntat på denna nivå fick de mycket med sig mot slutet och så även 2-3 i 85:e matchminuten. Tilläggas bör är att de faktiskt skapade tillräckligt med chanser för sin andra reducering och kvitteringen va inte helt långt borta.

Längre än så kom de dock aldrig, men i ärlighetens namn så va kanske hemmasegern befogad, men kryss hade faktiskt inte varit helt orättvist. ACK bjöd på show i 45 min, sen vet jag inte vad som hände. Vi gör 3-0, men ändå ska matchen avslutas i panik. Som tur va höll hjärtat även denna gång och nu riktar vi in oss på kvalplatsen på riktigt. Det gäller att gå rent sista två, så finns det en god chans till kvalspel. Vi ses på Lindeborgs IP den 25:e sep!

Div. 6 Herr Sydvästra A
AC Kvarnby – Hyllie IK 3-2 (2-0)
Målskyttar ACK: Andreas Dahlgren (Sebastian Holmberg Nilsson), Sebastian Holmberg Nilsson (Malte Otterhag Bengtsson), Hugo Otterhag Bengtsson (Andreas Dahlgren)
Varningar ACK: Simon Pizevski, Sebastian Holmberg Nilsson
Bäckagård IP
Lördag 10 sep kl. 11:30


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/9 13:00
Lör 10/9 11:30
3 - 2  
Lör 3/9 12:00
5 - 2  
 
 
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER