Matchnummer: 130169053
Samling:10:30
ACK - Malmö IK 0-5
2021-11-10 17:06

ACK stod för en bra insats, men efter två misstag och ett rött kort så rann segersiffrorna snabbt iväg för bortalaget som därmed säkrade seriesegern.

Det var ett nervöst och segerladdat Malmö IK som besökte Bäckagården. Poäng för bortalaget skulle nämligen ge serieseger, men när domaren blåste igång matchen var det ett välspelande AC Kvarnby som hade kontroll på matchen.

Matchen började jämnt och ACK stängde alla ytor för MIK som blev allt mer frustrerade. Båda lagen skapade några lägen utan någon speciell utdelning. Malmö IK skulle dock göra mål på en hörna efter att ha knuffat ner Mackan i målet. Domaren hade inget val mer än att döma bort målet, men redan här började domarens parti att utmålas.

Mackan låg ner på marken efter att ha landat konstigt och försökte ta sig upp. Samtidigt går MIKs anfallare fram och sparkar till Mackan i ryggen, mitt framför domaren som väljer att inte göra något. Han ville avvakta och ge kortet senare, vad det nu kan betyda?!

Senare i ett anfall för MIK kommer en lång boll och i en duell mellan Jeppe och MIKs anfallare så går deras spelare omkull. Linjemannen som står två meter ifrån tycker att spelet ska fortsätta samtidigt som huvuddomaren dömer frispark och gult kort.

Första halvlek fortsatte som inledningen. Tempot var relativt högt, MIK försökte anfalla längs kanterna men blev stoppade gång på gång samtidigt som ACK skapade några halvchanser. 0-0 stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken fortsatte spelet precis som i första även om MIK fått en liten extra tändning, det var trots detta ACK som var närmast 1-0. Efter nästan en timme spelad gör dock ACK ett misstag i eget straffområde som serverar MIKs anfallare till 1-0. 1 minut senare upprepar sig proceduren och MIK gör således även 2-0.

På en minut tappade ACK resultatet, men i matchen var man fortfarande med även om det skulle bli än värre.

I matchens 68:e minut hoppar Hugo rakt upp i luften och vinner en nickduell precis utanför MIKs straffområde. Samtidigt som ACK fångar upp bollen dömer domaren frispark till MIK. Robin frågar vad som händer och får direkt ett gult kort. Jeppe nere vid eget straffområde säger ”Skojar du” och domaren satte full fart ner mot Jeppe och gav honom det gula.

Domaren själv visste troligen inte om att det var hans andra eftersom han sprang tillbaka för att sedan springa ner till Jeppe igen och visa det röda kortet efter påminnelse från stora delar av bortalaget. En riktigt taskig situation där det från början inte skulle blivit frispark som slutar med ett gult och ett andra gula kort.

Efter utvisningen höjde ACK tempot, men det var inte allt för länge man orkade. Med mycket ytor på banan så skulle MIK punktera matchen helt. I matchens 73:e minut kom 3-0 och därefter skulle även 4-0 och 5-0 komma i slutskedet av matchen.

Trots 0-5 så gjorde ACK en bra insats. Det var en oturlig minut som gav två baklängesmål och ett väldigt billigt rött kort. Nu är det bara att blicka framåt och redan på fredag kväll är det dags att ta sig an Oxie SK borta. Vi passar även på att gratta Malmö IK som välförtjänt vann serien.