SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
AC Kvarnby
Kvarnby IK farmarlag sedan 2014
Youngboys

AC Kvarnby
3 - 1
FC Möllan
AC Kvarnby3 - 1FC Möllan

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 oktober, 11:30
Plats:Bäckagårds IP plan 2
Tävling:
Matchnummer: 130169020
Samling:10:30
Trupp:#1 Markus Topphem
#2 Jacob Schagerström
#3 Malte Otterhag Bengtsson
#4 Mattias Olsson
#5 Dennis Troedsson
#6 Jesper Gustafsson
#7 Robin Javerud
#8 Oliver Schwab
#9 Sebastian Holmberg Nilsson
#11 Knut Otterhag Bengtsson
#14 Simon Trygg-Pizevski
#16 Hugo Bengtsson
#19 Robin Andersson
#22 Gustav Sjöström
#23 Danijel Misimovic
#77 Patrik Hilveus
#80 Oskar Andersson
#90 William Enhol
Benhur Teclesenbet
Emerson Gonzalez Mateo
Filiph Sköld
ACK - FC Möllan 3-1
2021-10-13 08:59

Efter en inte allt för välspelad match lyckades AC Kvarnby kamma hem samtliga tre poäng denna soliga höstdag. Efter mycket slit och turen på sin sida så skapade man tillräckligt med chanser för att hota ett välspelande Möllan.

Solen strålade och himmeln var blå när FC Möllan kom på besök till Bäckagård denna fantastiska höstdag. Kvarnby IK:s damer hade match samtidigt vilken innebar att ACK fick spela på B-planen och byta om i de nya omklädningsrummen precis bakom planen.

 

Spelarna kom till slut ut till uppvärmningen och när Robin A frågar vad klockan står på säger Ralle 11. Precis samtliga förstod att klockan var 11:00 förutom Robin A som menade på att den var 11 över efter Ralles svar. En märklig situation, men man kunde känna att laget var avslappnat och alla fick sig ett litet skratt.

 

När klockan var ”30” eller 11:30 som alla förutom Robin skulle säga kunde äntligen domaren blåsa igång matchen. Direkt från start skulle dock Möllan styra spelet och rullade runt bollen mellan mitten och ut på kanterna där man ständigt slog inlägg.

 

Trots en dominans av bollinnehav lyckades man inte skapa allt för mycket i inledningen av matchen. Istället skulle AC Kvarnby ha matchens farligast chans. Robin J fick tag på bollen och slog den i djupet för Sebbe som kunde lura bort ena backen och placera in skottet i bortre, men stolpen var ivägen. På returen var Filiph framme, men dessvärre ville bollen inte in i mål.

 

Matchen fortsatte och även Möllan skapade två möjligheter. Bollen in i mitten, ut på kanten, ett inlägg som kom på bortre men två gånger om lyckades man nicka utanför. ACK jobbade sig sakta in i matchen, även om Möllan fortsatt var betydligt bättre. Det spelade dock ingen roll för det var hemmalaget som hade marginalerna med sig och kunde ta ledningen.

 

Emerson skickade fram bollen mot mål och i en minst sagt tilltrasslad situation så har Gustav lyckats nå bollen före både backen och målvakten och rullade där med in 1-0 efter en kvart spelad.

 

Det blev ett mer avslappnat ACK efter ledningsmålet, men det roliga varade inte allt för länge. I den 20:e minuten tar kantspelaren i Möllan emot bollen och skippar denna gång sitt inlägg. Istället driver han bollen längs straffområdet och utan att veta riktigt vad han ska göra drar han till med vänstern. Bollen med en perfekt båge smeker stolpen och kvitteringen var ett faktum.

 

Resten av halvleken var inte speciellt välspelad av ACK samtidigt som Möllan rullade runt fint. Man lyckades dock inte skapa några speciella farligheter och 1-1 kunde stå sig halvleken ut.

 

Andra började Möllan väldigt bra. De var ännu snabbare i sitt passningsspel och rullade ut ACK totalt. Man skapade även tre farliga målchanser, där man åtminstone borde tryckt in en boll. Missarna skulle dock straffa sig. Efter en timme spelad kunde bollen skickas upp i en kontring. Via Robin på mitten hittades Sebbe längst fram på kanten. Sebbe tar sig förbi två försvarare och serverar Hugo snett inåt bakåt som säkert placerar in ledningsmålet.

 

Efter 2-1 målet kunde ACK även höja sig en hel del. Trots att Möllan hade mer boll så började Kvarnbys spel sitta allt bättre och man skapade en och annan farlighet samtidigt som Möllan inte fick till något farligt överhuvudtaget.

 

Det fanns en hel del lägen som kunde avgjort matchen. Inne i straffområdet hade bland annat Hugo en nick som målvakten lyckades rädda när han flög fram med nävarna först rakt mot Hugos huvud. Som tur var klara sig Hugo, men domaren blåste och Möllans målvakt insåg direkt att det var en straff och höll ett försvarstal fram till domaren sa till honom att han fick frisparken med sig. Alla parter var rätt förvånade, men vi hade vant oss en del av märkliga domslut denna match.

 

I en annan kontring snappade Robin upp en dålig rensning och kunde slå en direkt passning till Sebbe som elegant lobbade målvakten, men denna gång var ribbans underkant ivägen. Efter ytterligare några målchanser skulle till slut målet komma. Gustav fick bollen i straffområdets ytterkant och kunde vända upp en spelare innan han serverade en fristående Sebbe i straffområdet som petade in 3-1 i 84:e minuten.

 

I det stora hela var det Möllan som var det bättre laget, men ACK hade flytet med sig och lyckades därmed ta samtliga tre poäng. Nästa helg är det spelledigt vilket gör att nästa match spelas den 24 oktober mot tabelltvåan Lindeborg på Lindeborgs IP kl. 15:00. Välkomna!

 

Division 6 SvA

AC Kvarnby - FC Möllan 3-1 (1-1)
Målskyttar ACK: Gustav Sjöström (Emerson Gonzalez), Hugo Otterhag Bengtsson (Sebastian Holmberg Nilsson), Sebastian Holmberg Nilsson
Varningar ACK: Robin Andersson, Hugo Otterhag Bengtsson, Gustav Sjöström

Bäckagårds IP
Lördag 9 okt 11:30


<< Tillbaka

Kommande matcher
Lör 30/10 11:30
Lör 6/11 11:30
Fre 12/11 19:00
Spelade matcher
Sön 24/10 15:00
Lör 9/10 11:30
3 - 1  
Sön 3/10 12:00
2 - 1  
 
 
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER