Matchnummer: 130169103
Samling:10:30
ACK - Liria IF 1-1
2020-09-08 14:49

Hemmamatchen mot Liria IF slutade oavgjort 1-1 efter att ACK kvitterat i slutet men hoppats på mer än ett poäng sett till matchens totala 90 minuter.

Det vill sig inte för AC Kvarnby i seriespelet. Förlusterna mot Arlöv respektive Svedala satte ordentligt med käppar i hjulet för en framskjuten placering. Att man själva tycker att man ska vinna en match är ofta sin sak men när dessutom motståndarna tyckte det var orättvist att inte ACK segrade i dessa båda matcher ja då vet man att det inte är en överdrift med orättvisa resultat.

Mot Liria IF hade ACK sista chansen att haka på toppstriden och laget inledde också vasst. Första 30 minuterna dominerade ACK, precis som många gånger förr, matchbilden totalt och motståndarna såg ut som statister i förhållande till det blå hemmalaget. Målskyttet ville dock sig inte heller denna förmiddag och ju längre halvleken led desto mer kom gästerna in i matchen.

Till den andra halvleken jämnade Liria ut spelet nästan helt och hållet. Det var mycket kamp och ställningskrig. ACK intensitet hade tappats bort något och den klara dominansen hade ebbat ut i en betydligt jämnare historia. När gästerna tog ledningen med 0-1 var det varken rättvist eller orättvist men baklängesmålet kändes onödigt och var inte alls vad ACK behövde.

Ledningsmålet för bortalaget fick till en effekt av att Liria blev väldigt passiva. Laget sjönk hem djupt och ACK tilläts ta över matchen igen. Kvitteringen skulle komma genom William Enhol och ACK tryckte också på för ett segermål.

Fler mål skulle det dock inte bli denna lördag och 1-1 var ett resultat som nog gladde Liria betydligt mer än vad det gladde AC Kvarnby.