Delad pott i Malmöderbyt!
2015-05-31 11:02
Ytterligare ett gult kort......

Som vanligt vid årets hemmamatcher, ett risigt väder....återigen stormvindar som förstör chansen till bra spel.

Trots det en bra publiktillströmning när det var dags för Malmöderby mot IFK Malmö, som äntligen är tillbaka i de lite högre serierna där laget hör hemma. Vi får en bra start i matchen, och sätter tryck på IFK direkt. Robinho får en bra träff en bit ut, men Daniel Pode i IFK-målet har bra koll. Vi trummar på, men de riktigt fina lägena infinner sig inte. IFK:s 0-1 i 22:a minuten är som en blixt från klar himmel. Ett inlägg där måltjuven Jörgen Nilsson kommer högst upp, och Matte är lite sen ut. Retfullt går bollen i mål med knap styrfart. Efter det är det IFK:s halvlek. Ett mål gör så mycket, och det sprids en positiv energi i "de gule". 0-2 gör Martin Ingelsson i 33:e, ett fint anfall där han kommer fri på högerkanten och avslutar kliniskt. Vi har inte mycket att säga till om i denna fasen av matchen, så därför kommer Noors reducering till 1-2 på nick i slutet av halvleken som en befrielse. Vi kommer ut i andra halvlek med nya krafter, och gör en bättre prestation sista 45. Nu tänder matchen till på riktigt. Det blir äntligen derbykänsla, och det smäller friskt i närkamperna. Domaren för dagen, utmärkte Nabil Fakhro, låter de gula korten hagla. Innan matchen är slut har han delat ut 6 gula och ett rött till oss, och 3 gula till IFK. Men det blir aldrig fult, och det är en härlig kamp. Rasmus Larsson kommer in, och gör ytterligare ett bra inhopp. Med sitt uppoffrande spel och otaliga löpningar skapar han lägen. Till slut får Larsson trycka in kvitteringen från nära håll, fint framspelad av Dano. Sedan är det vilda västern. Chanser till båda lagen, och det kan sluta hur som helst. Vi är väl inte helt nöjda med att linjedomaren blundar när IFK:s målvakt vräker ner Dano i straffområdet. Där kunde och borde vi ha fått straff. Men det blir inte fler mål i matchen, och en pinne var är nog rättvist sett till hela matchen. IFK Malmö är det bättre laget i första, men vi visar återigen bra moral och kämpar till oss en poäng. Nästa uppgift i serien: Prespa Birlik borta onsdag den 3 juni kl 18:30.

Kvarnby IK - IFK Malmö 2-2 (1-2)
Arena:
Bäckagårds IP plan 1, konstgräs.
Publik: 150.
Domare: Nabil Fakhro, Södra Sandby, Igno Andovski, Malmö, Nikola Pavlovic, Limhamn.
Mål: 0-1 Jörgen Nilsson, 0-2 Martin Ingelsson, 1-2 Noor Zadran, 2-2  Rasmus Larsson.
Varningar, Kvarnby IK: Noor Zadran, Oskar Olin, Dano Asani, Johan Olsson, Johan Olsson, Robin Svensson
Varningar, IFK Malmö: Fredrik Jönsson, Damir Becirovic, Tobias Rosenlind,
Utvisningar, Kvarnby IK: Johan Olsson