FC Höllviken - Kvarnby IK 3-0
2014-10-15 23:17

Herrarna åkte på en förlust i årets sista seriematch när seriesegrande FC Höllviken stod för motståndet borta på Höllvikens IP. Motivationen hos hemmalaget var större för dagen som inför den sista omgången låg etta med samma poäng som jagande FC Rosengård.

Kvarnbys unga herrlag stod för en fin spurt under hösten vilket innebar att för deras del var den sista omgången av serien utan någon större betydelse. Ett par placeringar hit eller dit är inte hela världen när säsongen drar igång igen på nytt någon gång i april nästa år. För FC Höllviken var lördagens match däremot av betydligt större vikt. Inför slutomgången delade man på serieledningen tillsammans med FC Rosengård men där Höllviken hade en viss fördel tack vare en handfull mål bättre i kolumnen över seriespelets sammanlagda målskillnad. Seger för Höllviken skulle med andra ord med största sannolikhet innebära serieseger och division 1 så länge inte FC Rosengård stod för en brutal kross i sin sista seriematch.

Inför nästan 800 åskådare på Höllvikens IP var det hemmalaget som direkt tog initiativet mot Kvarnby. Det skulle dock dröja drygt 30 minuter in i matchen innan målnollan spräcktes och nervknutarna kunde lösas upp.  1-0 till Höllviken var också halvtidsresultatet. Ett resultat som under den andra halvleken stod sig länge och väl innan Höllviken kunde punktera matchen genom både 2-0 och 3-0 när Kvarnby tryckte på framåt för att få till en kvittering. Sett över två halvlekar var segern för hemmalaget rättvis. Framförallt under den första halvleken spelade Höllviken som de seriesegrare man tillslut blev innan den andra halvleken kunde jämnas ut något. Det märktes ganska tydligt att Höllviken hade betydligt mycket mer att spela för och genom att avsluta med en seger kunde alla på Höllvikens IP snyggt konstatera att FC Höllviken var seriens bästa lag 2014.

Trots förlusten under lördagseftermiddagen kan vi glatt konstatera som kvarnbyit att vi ser ut att kunna ha en fin framtid tillmötes. Kvarnbys startade matchen i lördags med hela sju stycken spelare födda 1996 varav samtliga tio utespelare har spelat ungdoms-/juniorfotboll i klubben. När man därtill tar sig en titt i Sveriges fyra högsta serier går det att utläsa att detta unga Kvarnbylag numera är Malmöfotbollens tredje bästa herrseniorlag (efter Malmö FF och FC Rosengård). Detta är imponerande och detta ger en hopp om en spännande framtid för Kvarnby IK och vårt herrlag.

Till sist ska vi givetvis också passa på att gratulera FC Höllviken till seriesegern 2014. Stort grattis och lycka till nästa säsong i division 1.

FC Höllviken - Kvarnby IK 3-0 (1-0)

2014-10-11 14:00

Arena: Höllvikens IP