Kvarnby IK - LB07 2-0
2014-06-27 13:34

I premiären för några månader sedan gästade Kvarnby Limhamns IP för bortamatch mot LB07. Då vann Kvarnby med 3-1 sedan en inhoppande Melvin Frithzell punkterat matchen med drygt tio minuter kvar. På torsdagen var det dags igen för samma inhoppare att återigen tillskriva sig en utav huvudrollerna i matchen.

Det var vårsäsongens sista match, mitt i sommaren och mitt under avgörandet av gruppspelet i världsmästerskapet borta i Brasilien. Kvarnby kom till matchstart med några bra fotbollsprestationer i bagaget men utan någon direkt bländande poängutdelning under de senaste omgångarna. Motståndarna från Limhamn-Bunkeflo hade ungefär samma poängutdelning som Kvarnby under junimånad och det stod mycket på spel i Malmöderbyt på torsdagen. Kvarnby inledde matchen bäst och skapade en hel del vassa chanser under inledningen av den första halvleken. Man skapade bland annat ett par frilägen utan att lyckas sätta dit bollen i mål. Efterhand växte dock LB07 in i matchen och kunde jämna ut spelet efter Kvarnbys pigga start. Halvtidsresultatet var 0-0 men det var fördel Kvarnby i både heta målchanser och bollinnehav.

Att inte vika ner sig och ge upp trots att målen uteblir är en enorm styrka vilket skulle visa sig bli avgörande för herrarna under torsdagen. En bit in i den andra halvleken skapade Kvarnby ånyo ett par vassa chanser. Först räddade LB07:s målvakt ett farligt Kvarnbyskott innan man några minuter senare hade ett klockrent skott i stolpen. Målet hängde i luften för Kvarnby och tillslut skulle bollinnehavet och pressen resultera i ett 1-0 mål. I den 75:e matchminuten skulle derbydödaren från senast, Melvin Frithzell, ta tillvara på ett bolltapp från LB07 på egen planhalva och göra sitt och Kvarnbys första mål för kvällen. Med ledningsmålet för Kvarnby flyttade också LB07 fram sina pjäser vilket istället för en kvittering ledde till att Kvarnby efter omställning kunde servera Melvin återigen som inte gjorde några misstag när han avgjorde matchen till 2-0 på övertid.

Segern var rättvis och matchen var egentligen Kvarnbys från första början. Med mest bollinnehav, flertalet ramträffar och en hållen nolla bakåt av kapten Tonny Tindberg var det tillslut bara för Melvin att göra två mål framåt för att segern skulle tillskrivas ett mycket väl spelande Kvarnby IK. I och med segern fick herrarna en skön avslutning på vårsäsongen, ett litet kliv uppåt i tabellen och lite mer marginal ner till bottenträsket. Nu tar vi lite semester och siktar uppåt under hösten.

Kvarnby IK - LB07 2-0 (0-0)

2014-06-26 19:00

Arena: Bäckagårdens IP

Domare: Roger Persson (Kristianstad)

Assisterande domare: Andreas Henrysson (Kristianstad), Christian Ragsdale (Vinslöv)

Målskyttar KIK: Melvin Frithzell x2