KSF Prespa Birlik - Kvarnby IK 2-3
2013-10-13 22:35

Ni har säkert sett, hört och läst det innan men det tål att upprepas igen: KVARNBY IK SPELAR DIVISION 2 FOTBOLL ÄVEN 2014!

Sent om sidor vaknade Kvarnby IK och red tillslut elegant ut den storm som hopade sig för några omgångar sedan när det hela såg som värst ut. Efter 2-4 förlusten hemma mot BW90 lördagen den 14 september var det allt annat än frid och fröjd i Kvarnbylägret. Laget hade tre raka förluster, inte en enda serieseger sedan den tredje augusti och med endast fyra omgångar kvar låg man nu på kvalplats neråt till division 3. Mycket talade för ett ovisst kvalspel men spelarna gick samman och visade karaktär. Även om man hade tappat initiativet till att på egen kraft spela sig kvar utan något kvalspel verkade spelarna själva övertygade om att klara av det här utan att behöva förlänga säsongen med ytterligare två matcher. Fyra ”finaler” återstod och på dessa matcher plockade Kvarnby hela åtta poäng däribland storsegern mot Sölvesborg förra helgen och denna helgens uddamålsvinst borta mot Prespa Birlik.

Förutsättningarna var givna och uppgiften var man klar över. Vid seger för Kvarnby i den avslutande serieomgången skulle det mycket till för att kvalspel skulle hamna på tapeten igen. Med facit i hand hade till och med ett oavgjort resultat räckt för att hålla FK Karlskrona bakom sig i tabellen och därmed undvika ett stenhårt kvalspel de två kommande helgerna. Ett gäng motiverade Kvarnbyspelare mot ett Prespa Birlik vars motivation låg i att klättra ett par snäpp upp i tabellen var förutsättningarna inför lördagens match. Efter de första 45 minuterna stod det 0-3 på resultattavlan och gästande Kvarnby IK hade en övertygande tre måls ledning med sig in till halvtidsvilan. Det solklara halvtidsresultatet speglade sig i en mycket stark sista kvart ifrån Kvarnbys sida. Inom loppet av sju minuter visade Kvarnby prov på att den goda målformen från förra omgångens 6-1 seger mot Sölvesborg var intakt.  Matchens första mål av Dano Asani följdes upp av en balja från Björn Larssons sida innan Martin Pintaric tryckte dit Kvarnbys tredje mål för dagen just innan halvtidsvilan. Allt såg klappat och klart ut och i halvtid var det nog få som funderade på en förlängd säsong och kvaldramatik. Prespa Birlik verkade dock vilja annorlunda och ville nog samtidigt sätta stopp för en repris från storförlusten i premiären mot Kvarnby på Bäckagårdens IP. I den andra halvleken lyfte sig nämligen hemmalaget ordentligt. Två gånger om, i början av den andra halvleken, lyckades Prespa Birlik reducera och med drygt 30 minuter kvar hade man plötsligt fått vittring för mer. Kvarnby stod dock upp fint under resterande del av matchen och närmare än 2-3 kom aldrig hemmalaget. Den fina första halvleken och målkavalkaden under slutet av halvlek nummer ett räckte denna eftermiddag för Kvarnby. Den räckte såväl till seger som till tre poäng men kanske framförallt till nytt division 2 kontrakt och under 2014 gör klubben nu sin femte raka säsong i division 2.

Att prestera som bäst när det krävdes som mest är otroligt imponerande. När Kvarnby hade kniven mot strupen och var tvungna att leverera stod man upp, visade klass och bevisade för alla att laget och klubben hör hemma i division 2. Det har varit ömsom vin och ömsom vatten summerade tränare Peter Andersson säsongen. Att då få avsluta säsongen så vackert och på bästa möjliga sätt med en så pass ung och lovande trupp bådar gott för både 2014 och för framtiden därefter.  En stor eloge till alla som på något sätt var med och påverkade slutspurten till en positiv höst. Fantastiskt starkt av samtliga spelare att ta sig själva i kragen och ett stort beröm till tränare Peter Andersson tillsammans med tränarstab och spelartrupp som under de fyra sista matcherna lyckades få styr på den sjunkande skutan och färdas mot rätt riktning på nytt.

Kvarnby IK spelar division 2 fotboll även 2014!

Text: Joakim Järpell

Välkommen Ludde2023-10-23 08:00
Sorg i Kvarnby IK2023-04-17 16:30
Höstlov och halloween2022-10-31 09:05
Tävlingen är igång!2022-05-10 11:18
DM 2021 ställs in helt2021-04-12 12:56
Ordförande har ordet2020-04-15 07:30
Kvarnby IK behöver er!2020-04-14 13:00