Kvarnby IK - FK Karlskrona 2-2
2014-10-05 14:48
Helgens hemmamöte med FK Karlskrona blev en ganska målrik historia där de bägge, sedan tidigare, klara division 2 lagen till nästa säsong delade på poängen i 2-2 matchen på Bäckagårdens IP. Med lördagens poängfördelning i bagaget klättrade Kvarnby upp något i tabellen inför slutomgången medan Karlskrona är kvar på en finfin tredjeplats.

Det var två lag som inte hade något nämnvärt att spela för när domaren blåste igång matchen på Bäckagårdens IP mellan Kvarnby IK och FK Karlskrona. Bägge lagen hade sedan tidigare säkrat nytt kontrakt i division 2 för 2015 och hade varken någon chans att glida under något streck i bottenskiktet eller blanda sig i toppracet mellan FC Höllviken och FC Rosengård. En ganska ljummen match på förhand i det vackra höstvädret som rådde över Malmö under lördagen. Det var Karlskrona som tog initiativet att spräcka målnollan när man dryga halvtimmen in i matchen tog ledningen med 0-1 efter inspel från högerkanten. Ledningen såg ut att hålla halvleken ut men Kvarnby och Felix Weimers Claesson ville annat. Ett kämparmål i 45:e matchminuten blev halvlekens sista spark och det var kvitterat när lagen gick till halvtidsvila.

Kvarnby stod upp väl mot topplaget från Blekinge. Hemmalaget var vasst i anfallsspelet och skapade många gånger oreda hos Karlskrona när man lyckades finna ett spel där rättvända offensiva krafter kom med fart mot bortalagets backlinje. Med 20 minuter kvar av matchen var det dock FK Karlskrona som återigen tog ledningen. Resultatet höll sig länge och väl och många på Bäckagårdens IP hade nog räknat hem Kvarnbys 13 förlust för säsongen och en säkrad tredjeplats i tabellen för Karlskrona när klockan tickat en bit över 90 spelade minuter. Felix Weimers Claesson hade dock annat i tankarna än att fira lördag med en förlust på kontot. Återigen när halvleken höll på att ta slut lyckades Kvarnby kvittera genom samma Felix som i den första halvleken hade kvitterat till 1-1. Allt ständigt tjat om att en match alltid är 90 minuter plus tillägg och att matchen inte är över förrän domaren har blåst i pipan verkar ha satt sig effektivt i huvudet på Felix. Domaren blåste kort därefter av matchen och Kvarnby hade lyckats rädda hem ett poäng mot starka FK Karlskrona. Trots den ljumna upphetsningen kring matchen på förhand bjöd lagen på en helt ok match där oavgjort i slutändan får ses som ett ganska rättvist resultat.

Nästa helg avslutas division 2 säsongen 2014 för Kvarnbys del när laget åker ner till Höllviken för att försöka störa deras ambitioner om att ta hem seriesegern. Med en match kvar att spela ligger FC Höllviken och FC Rosengård på exakt samma antal poäng men där Höllviken har en ganska klar fördel i målskillnad. I helgen som var svajade båda topplagen till när båda tappade poäng mot bottenlagen Ljungby samt Lindsdal. Både Höllviken och Rosengård hade ledningen i sina matcher men motståndarna lyckades kvittera. För Rosengårds del grämer man sig nog extra mycket efter att Lindsdal lyckats hämta upp ett 1-3 underläge med drygt 25 minuter kvar och där kvitteringen föll i den 88:e minuten. På lördag avgörs allt och även om Kvarnby inte har någon chans på serieseger så har man ändå med ett finger i spelet när allt ska kokas ihop och avgöras. Det kan bli en rafflande dag.

Kvarnby IK - FK Karlskrona 2-2 (1-1)

2014-10-04 14:00

Arena: Bäckagårdens IP

Målskyttar KIK: Felix Weimers Claesson x2

Text: Joakim Järpell

Välkommen Ludde2023-10-23 08:00
Sorg i Kvarnby IK2023-04-17 16:30
Höstlov och halloween2022-10-31 09:05