Knapp men rättvis seger mot FC Rosengård!
2015-08-09 10:34
Melle tillbaka på plan igen!

Malmöderbyt mot FC Rosengård blev allt vad vi hoppats på. Vackert väder, mycket publik och en spännande och jämn match mellan två duktiga lag!

Rosengård öppnar klart bäst! Med snabbt passningsspel, bra teknik och spelare ständigt i rörelse har vi svårt att få tag i bollen första 10 minuterna, och vi får springa mycket utan boll.

Sakta men säkert kommer vi dock in i matchen och jämnar ut spelet. Vi får matchens klart bästa målchans när Ludde slår en fin diagonalare till Noor som får med sig bollen i steget. Bill Halvorsen I FCR:s mål kommer ut och gör sig stor och räddar både skott och efterföljande retur på ett bra sätt. Första halvlek är jämn och de stora målchanserna uteblir efter bra försvarsarbete av båda lagen, 0-0 i paus!

I andra halvlek börjar vi ta över spelet mer och mer. Vi har nu en väldigt bra period där vi skapar flertalet fina lägen.  Efter fint kombinationsspel kommer Johan i bra läge men får inte ren träff och Halvorsen kan rädda igen. Några minuter senare får Johan en ny chans när han möter ett inlägg från Hasse med pannan och trycker in 1-0 i det vänstra krysset. Ett vackert mål, och en viktig ledning. Rosengård får dock fart efter vårt ledningsmål och matchen svänger över igen. Det är ett bollskickligt lag vi möter, men vi jobbar som ett lag över hela banan idag. Det gör att Rosengård har svårt att ta sig till de riktigt heta lägena. Vi gör 3 byten i andra, och med 15 minuter kvar så får Melvin komma in och spela efter nästan 10 månaders frånvaro. Han möts av en varm applåd från både hemma- och bortafans, och det är ett fint ögonblick. Det tar inte många minuter innan han dribblar sig igenom Rosengårdsförsvaret. Han får avsluta med högern och får inte riktigt träff på bollen, så Halvorsen kan rädda. Hade  nästan varit för bra att göra mål direkt Melle...:-)

Det är faktiskt närmre 2-0 än 1-1 i detta skedet av matchen, och vi spelar kontrollerat.

Tyvärr får vi spela de sista 10 minuterna med en man mindre då Patrik Ingholt skadar sig ordentligt och alla byten är gjorda. Patrik kommer in igen och försöker, men det går inte och han får avbryta med en befarad knäskada. Vi håller tummarna att det inte är av det allvarligare slaget.

Så det blir en svettig avslutning när Rosengård trycker på för kvittering med en man mer. Men vi håller ut och kan bärga en viktig trepoängare, samtidigt får vi revanschera oss för den usla insatsen senast mot Rosengård!!

Det börjar jämna till sig på övre halvan. Nu har vi kommit ikapp Karlskrona poängmässigt, och har bara en poäng upp till Rosengård. Nästa helg tar vi oss upp till Blekinge för match mot Asarums IF!

Nisse är nöjd, nästan lite rörd...
-Fantastisk insats av killarna! Alltså, vilken moral och arbetsinsats idag....Jag tror faktiskt att vi springer mest av alla lagen i den här serien, och det får vi verkligen betalt för idag. Jag kunde inte vara gladare! Viktig och skön seger som vi verkligen var värda!

Verkligen en lagseger idag, och alla förtjänar beröm! Det går dock inte att bortse ifrån Johans prestation över 90 minuter. Uppoffrande löpningar både offensivt och defensivt genom hela matchen, härlig kampvilja och ett vacker segermål!

Kvarnby IK - FC Rosengård 1917 1-0 (0-0)

Arena: Bäckagårdens IP