Matchnummer: 130212001
Samling:18:30
ACK - Limhamns FF 2-8
2018-03-07 16:48

En svidande tung förlust i årets första tävlingsmatch hemma mot Limhamns FF. Topptippade division 5 laget var starkare än ACK och vinner tillslut med brutala 2-8.

Den bortsnöade matchen från i lördags blev under måndagskvällen snabbt ihopstyrd till tisdagkväll då vädergudarna hade lovat uppehåll från det eviga snöandet. Kanske inte de absolut bästa förberedelserna inför match men det var i alla fall lika för båda parter. På förhand kan det nog konstateras att denna årets första tävlingsmatch också är det på pappret tuffaste motståndet på hela säsongen. Limhamns FF kvalade så sent som i oktober upp till division 4 men föll då på målsnöret och samtidigt som ACK under årets försäsong sparrar mot andra division 6 lag möter Limhamn lag från division 4. Något skilda världar men om AC Kvarnby ska fortsätta klättra är det såhär bra motstånd som laget behöver tampas med emellanåt.

Första 25-30 minuterna av matchen var annars väldigt jämna. AC Kvarnby stod upp väldigt väl och lagets unga innermittfältsduo i form av Hugo Bengtsson och Oliver Schwab var fantastiska i både offensiv och defensiv. Efter en hörna kunde ACK tagit ledningen men bollen smet tätt utanför. Istället rinner Limhamn igenom och kan göra 0-1. Innan första halvlek är slut har Limhamn utökat ledningen till 0-2.

AC Kvarnby klarar inte riktigt att resa sig från 0-2 och under andra halvlek tröttnar stora delar av laget. Dels för den hårda träning dagen innan men också för det fina spel som laget höll upp under inledningen av matchen tog hårt mot ett så pass hårt motstånd. Segersiffrorna rinner tillslut iväg till hela 2-8 och tidernas största AC Kvarnby förlust var därmed ett faktum.

Alltid trist att förlora. Och att förlora stort är inte direkt roligare. ACK kan dock ta med sig inledningen av matchen och samtidigt lyfta på hatten för Limhamn som är snäppet längre fram än vad AC Kvarnby är vintern 2018.