Matchnummer: 130212006
Samling:10:00
ACK - Gylle AIF 8-0
2019-03-17 15:44
Det blev islossning i den andra halvleken och ACK kunde tillslut vinna med hela 8-0 i gruppavslutningen i DM hemma mot Gylle AIF. Nu återstår det att se hur det går i söndagens resterande DM-matcher huruvida AC Kvarnby går vidare som en utav de bästa tvåorna eller ej.

-Först och främst måste vi faktiskt ge stor cred till gästande Gylle som kom till match och genomförde denna med den äran. Betydelselös match för deras del, ganska lång bortaresa och en inte alltför bred bänk ändå bjöd man på god kamp inledningsvis och en relativt trevlig tillställning, säger tränare Ivan Colak.

AC Kvarnby visste vad som gällde inför matchen. Seger och många mål för att på så sätt bättra på sin målskillnad och kunna jaga en plats som en utav de bästa tvåorna som avancerar vidare i DM. Matchen inleddes dock något nervöst och kanske satt baksmällan från stjärnsmällen mot Korpen Malmö IF kvar något i vissa huvuden. Slarvigt passningsspel på den vattensjuka planen och halvdan positionering av laget vilket gjorde att ytorna blev gigantiska mellan lagdelarna emellanåt. Först efter drygt 35 minuter kunde målnollan spräckas när Fredrik Möller hittade rätt assisterade av Andreas Dahlgren. Bortsett från målet och kapten Christoffer Gustavssons nick i stolpen var det egentligen de två enda heta målchanser ACK vaskade fram under matchens första 45 minuter.

Under den andra halvleken växlade dock AC Kvarnby upp. Laget spelade upp sig betänkligt och målen började trilla in med spridda skurar. Redan i den allra första spelminuten av halvlek två kunde Oskar Andersson göra 2-0 återigen på pass från Andreas Dahlgren och därefter rullade det bara på. Innan matchen var över hade Oskar gjort ytterligare ett mål och spelat fram till ett, Möller gjorde två till och fullbordade sitt hattrick, Andreas Dahlgren hittade målet två gånger om och Knut Otterhag Bengtsson fick också bli målskytt innan domaren blåste av för 90 spelade minter.

-Andra halvlek njuter man ordentligt av från sidlinjen. Sju mål och bud på fler är svårt att vara missnöjd med. Spelet fungerade mycket bättre och vi skapade chanser på rullande band. Nu håller vi alla tummar vi kan att vi har lite flyt på vår sida så att vi går vidare som en utav de bästa grupptvåorna, går vidare i DM och får se mer av Skåne, säger Ivan Colak.

Under söndagen avgörs de sista grupperna i DM. AC Kvarnby är beroende av att några resultat ska gå vägen för att kunna vidare men hoppet finns där och möjligheterna är stora. Fortsättning följer…