Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
AC Kvarnby
Kvarnby IK farmarlag sedan 2014
Youngboys

AC Kvarnby
2 - 5
NK Croatia
AC Kvarnby2 - 5NK Croatia

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 maj, 11:00
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 130167053
Samling:10:00
Trupp:#1 Artur Gornacki
#4 Jesper Gustafsson
#5 Dennis Troedsson
#6 Oliver Schwab
#9 Felipe Belmar
#11 Simon Trygg-Pizevski
#12 Christoffer Gustafsson
#13 Sebastian Palm
#17 Markus Topphem
#19 Jacob Schagerström
#22 Philip Castro Lundgren
#23 Danijel Misimovic
#24 Tobias Elofsson
#32 Oliver Cosic
#63 Tobias Eriksson
#77 Patrik Hilveus
#80 Oskar Andersson
#90 William Enhol
Christian Ljung
ACK - NK Croatia 2-5
2019-05-26 19:53

I en rörig och ganska händelserik match förlorade ACK hemma mot seriefavoriten NK Croatia med 2-5. 

ACK kom till lördags hemmamatch med ganska många återbud och ett par årsdebuterande spelare. Tron på seger och tre poäng var dock stor när hemmalaget inledde starkast i vårvädret på Bäckagård som lockat årets största publik. Tio minuter in i den första halvleken var ACK sånär på att styra en höra i mål men gästernas målvakt lyckades flaxa med händerna och rädda.

 

AC Kvarnbys spelövertag skulle dock komma att avta drygt en kvart in på den första halvleken. När Danne olyckligt fick en stenhård boll rakt över tinningen på bara ett par meters avstånd och tvingades kliva av med en hjärnskakning förlorade ACK något av sitt momentum. Ett par minuter senare gjorde också bortalaget 0-1 när huvuddomaren spelade fram en offsidestående Croatiaforward som kunde skicka bollen mot mål. Christoffer Gustavsson räddade bollen på mållinjen men tyvärr inte bättre än att en Croatiaspelare kunde stöta in undanrensningen. Innan halvleken var till ända hade Croatia gjort ytterligare ett mål som styrts in på en ACK-back.

 

Underläge med 0-2 i halvtid var tungt och en redan ganska sargad trupp fick avvara både hjärnskakningsdrabbade Danne och fotskadade Felipe Belmar till den andra halvleken. Ändå pumpades det upp nytt mod hos AC Kvarnbyspelarna till den andra halvleken och laget lyckades också reducera till 1-2 genom Isak Greby. Croatia såg skakade ut och ACK verkade hitta kraft. Skadehelvetet var dock inte över för AC Kvarnby. Den hårt skadedrabbade Tobias Elofsson, som till lördagens match skulle göra en engångs comeback mellan stolparna, fick utgå också han med hjärnskakning efter en tuff smäll mot huvudet.

 

Detta var inte AC Kvarnbys dag. Allting gick emot. Oturen skrattade laget i ansiktet och 1-3 till gästerna skulle komma. Från något märkligt ställe skakade dock hemmalaget fram ytterligare kraft och reducerade ännu en gång genom Isak Greby. Ett par minuter senare kom dock nästa kalldusch. Debuterande Mattias Olsson fick ett tveksamt rött kort efter att ha stoppat en Croatiaforward från att löpa igenom. Vikarierande målvakten Dennis Troedsson var först på bollen och hade varit oavsett situationen mellan Mattias och Croatiaspelaren men linjemannen klev in och tog beslutet som fick huvuddomaren att dra upp det röda. Kort därefter kom också 2-4 och slutligen även 2-5 när luften helt hade gått ur AC Kvarnby.

 

En svidande förlust för ACK som nu halkar efter i toppstriden. Tur brukar man förtjäna men otur då? Två hjärnskakningar, en assist från domaren, en tveksam utvisning och egentligen ingenting som gick hemmalagets väg. Avslutningsvis ska dock sägas att Croatia var bra. Förmodligen seriens bäst a lag och en värdig vinnare av matchen men ändå.


 Division 6 Sydvästra B

AC Kvarnby - NK Croatia 2-5 (0-2)

Målskyttar ACK: Isak Greby x2 (Oskar Andersson, Christoffer Gustavsson)

Lördag 25 maj 11:00

Bäckagårds IP


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 21/3 13:00
1 - 4  
Lör 14/3 11:30
3 - 2  
Lör 7/3 14:00
3 - 6  
 
 
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER