Matchnummer: 130167030
Samling:18:15
Lunds FF - ACK 5-2
2019-05-07 09:16
Nej, det som länge såg ut att hålla hela vägen gjorde inte det tillslut. ACK tappade under slutkvarten och åkte på den andra raka förlusten efter att laget åkt på sitt värsta röda kort någonsin sen starten 2011 som reservlag till Kvarnby IK.
Det finns förluster. Och så finns det förluster. Förra veckan pressade ACK ner serieledande Heleneholm totalt och radade upp målchanser men förlorade på dålig skärpa, dåliga avslut och tack vare kliniska avslut från bortalaget. I fredags föll AC Kvarnby mot ett Lunds FF som tillslut malde ner ett tröttkört ACK med tio man på planen efter ett fullständigt absurt rött kort i den 30:e minuten. Att domaren blåser i sin lilla visselpipa efter att en frispark blivit slagen, båda lagen stannar upp och en ACK-spelare plockar ner bollen med händerna istället för att låta bollen rinna ut över kortlinjen. Det hjälper inte att domarteamet ber om ursäkt efter matchen och motståndarna också tyckte straffen var felaktig när resultatet blir som det blir.

Trots ledning med 1-2 med drygt 15 minuter kvar lyckades inte ACK hålla undan med en man mindre. Förlusten i Lund är så pass tung att veckans rapport inte blir mer än såhär.