Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
AC Kvarnby
Kvarnby IK farmarlag sedan 2014
Youngboys

AC Kvarnby
0 - 2
Heleneholms SK
AC Kvarnby0 - 2Heleneholms SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 26 april, 19:00
Plats:Bäckagårds IP plan 2
Tävling:
Matchnummer: 130167021
Samling:18:00
Trupp:#1 Artur Gornacki
#4 Jesper Gustafsson
#5 Dennis Troedsson
#6 Oliver Schwab
#7 Oskar Fondell
#9 Felipe Belmar
#10 Andreas Dahlgren
#11 Simon Trygg-Pizevski
#12 Christoffer Gustafsson
#13 Sebastian Palm
#16 Hugo Bengtsson
#17 Markus Topphem
#18 Knut Otterhag Bengtsson
#19 Jacob Schagerström
#22 Philip Castro Lundgren
#24 Tobias Elofsson
#29 Jonas Lindskog
#63 Tobias Eriksson
#69 Carl-Eric Persson
#77 Patrik Hilveus
#90 William Enhol
#99 Fredrik Möller
Christian Ljung
ACK - Heleneholms SK 0-2
2019-04-28 13:05

Förlust och tre tappade poäng i toppstriden mot Heleneholms SK hemma på Bäckagård under fredagskvällen trots spelövertag och en kavalkad i målchanser. 

En varm aprilkväll och storpublik på Bäckagårds IP. Förvisso var majoriteten av publiken där för att stötta bortalaget men ändå. Det var ACK som började starkast med vind i seglen efter två raka vinster och häng på toppen. Serieledande Heleneholms SK hade i omgången innan fullständigt pulveristerat det tippade topplaget Lunds FF med hela 6-1 men sjönk längre och längre ner i inledningen av fredagens match när AC Kvarnby tryckte på. Därför kom matchens första mål något oväntat när det var bortalaget som hittade nätmaskorna fram till 0-1 efter mål från straffpunkten i den 10:e minuten. Heleneholm var vassa i omställningsspelet men bäst fotboll spelade fortsatt AC Kvarnby. Åtminstone fram till den sista tredjedelen när det totalt låste sig för mer eller mindre alla offensiva krafter på plan. Målchanserna lös inte med sin frånvaro men oavsett om det var friläge, långtskott, inlägg eller inspel snett inåt bakåt gick det troll i avsluten och 0-1 stod sig på resultattavlan halvleken ut.

 

Till den andra halvleken gick AC Kvarnby ut med hopp om att vända på steken till seger och tre poäng. Hemmalaget tryckte också ner gästerna långt ner till egen målvakt men fortsatt hade AC Kvarnby förtvivlat svårt att göra mål. Avsluten fastnade på täckande försvarare, gick i burgaveln, ett par meter över eller gick rakt på målvakten. Med drygt 10 minuter kvar slog Felipe Belmar ett perfekt inlägg som Knut Otterhag Bengtsson möte elegant i straffområdet med en bra nick. Bortamålvakten hann inte reagera men fick bollen på något märkligt sätt på axeln och lyckades rädda. Ett par minuter senare, efter ett ACK anfall, kontrade gästerna. Ensam mot två försvarare sprang en Heleneholmanfallare ur situationen ganska långt, snett, utanför straffområdet och drog till. Pang! Drömträff och skott stolpe in i bortre krysset.

 

Ridå ner för ACK och förbannat orättvist. Fotboll är inte alltid rättvist och i slutändan handlar allt om att göra fler mål än motståndarna. Då kvittar det hur orättvist man än tycker det är och hur mycket motståndarna till och med tyckte att man var värd segern. Det kvittar också att man haft mest boll och klart flest målchanser. Heleneholm kunde åka hem med tre poäng efter en perfekt uträttad bortamatch med en hel del tur och lika mycket skicklighet. Att ACK fick syna det gula kortet hela sju gånger i en match som inte ens var varken ful eller gnällig känns nästan lika konstigt som att sitta här två dagar senare och sätta fingret på vad som gick så snett.

 

-Såklart är det en oerhört stor besvikelse över ett nederlag där vi skapar så mycket chanser som vi gör även om det är mot laget som ligger högst upp. Vi skapade helt klart tillräckligt mycket för att vinna matchen men lyckades tyvärr inte göra mål idag. Vi hade helt enkelt en dålig dag med oskärpa framåt, säger tränare Pontus Månsson och fortsätter:

 

-Vi kan vara besvikna helgen ut men absolut inte uppgivna. Imorgon är det träningen igen och bästa medicinen för att vända detta är att gå samman som lag med en bra träningsvecka och sen låta Lunds FF få sota för nederlaget.

 

Division 6 Sydvästra B

AC Kvarnby – Heleneholms SK 0-2 (0-1)
Målskyttar ACK: -

Bäckagårds IP

Fredag 26 april 19:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 21/3 13:00
1 - 4  
Lör 14/3 11:30
3 - 2  
Lör 7/3 14:00
3 - 6  
 
 
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER