Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
AC Kvarnby
Kvarnby IK farmarlag sedan 2014
Youngboys

FC Helsingkrona
0 - 3
AC Kvarnby
FC Helsingkrona0 - 3AC Kvarnby

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 22 april, 14:30
Plats:Smörlyckans IP, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130167017
Samling:13:30
Trupp:#1 Artur Gornacki
#3 Agaton Palmkvist
#4 Jesper Gustafsson
#5 Dennis Troedsson
#6 Oliver Schwab
#7 Oskar Fondell
#9 Felipe Belmar
#10 Andreas Dahlgren
#11 Simon Trygg-Pizevski
#12 Christoffer Gustafsson
#14 Isak Greby
#17 Markus Topphem
#18 Knut Otterhag Bengtsson
#19 Jacob Schagerström
#20 Christoffer Ahlgren
#22 Philip Castro Lundgren
#23 Danijel Misimovic
#24 Tobias Elofsson
#29 Jonas Lindskog
#40 Sebastian Holmberg Nilsson
#63 Tobias Eriksson
#69 Carl-Eric Persson
#77 Patrik Hilveus
#90 William Enhol
Christian Ljung
FC Helsingkrona - ACK 0-3
2019-04-23 09:45

Vinst i Lund borta mot FC Helsingkrona under annandag påsk med klara 0-3. 

Hemmalaget, FC Helsingkrona, inledde starkast i solen på Smörlyckans IP. Utan att vaska fram de där heta chanserna hade laget mycket boll och såg där och då ut att kunna bjuda ACK på ett tufft motstånd mot de där eftertraktade tre poängen. Hemmalaget var ute efter årets första seger medan AC Kvarnby gärna ville få med sig en andra raka seger i seriespelet.

 

Strax innan halvtimmen var spelad och när ACK tagit över matchen mer och mer kom också det första målet för dagen. Kapten Christoffer Gustavsson avlossade ett skott, eller var det en passning(?), som snipern och storvisparen Sebastian Holmberg Nilsson lyckades snappa upp på den bortre stolpen och kunde göra matchens första mål fram till 0-1.


-Det enda jag hann att tänka var ”skjut inte över” men i sanningens namn var det ju ett ganska enkelt avslut i öppet mål efter en genialisk framspelning av Chris, säger målskytten Sebastian Holmberg Nilsson.

 

Ledningsmålet från den 27:e matchminuten stod sig halvleken ut. Närmast till fler mål var ACK med bland annat ett lobbförsök från Christoffer Gustavsson som gick bara någon centimeter ovanför ribban och efter genombrott av mittfältsgiganten Tobias Ericsson där hemmamålvakten gör en vass benparad.

 

Redan sex minuter in i den andra halvleken punkterades matchen när AC Kvarnby gjorde 0-2 efter snyggt och rappt mönsteranfall. Uppspel centralt från Jesper Gustavsson, skarv från Simon Pizevski ut till det framstormande lokomotivet Jonas Lindskog som elegant hittade tillbaka till Simon som i sin tur placerade bollen vackert i mål.

 

Innan matchen var slut hade också Felipe Belmar, som gjorde säsongsdebut, kommit med i målprotokollet efter en retfullt enkel frispark fram till 0-3. Det fanns tillräckligt med chanser för att göra både ett och två mål till, kanske hade det även för rättvisans skull varit förtjänt av ett mål för hemmalaget också efter en handfull halvchanser matchen igenom. Oavsett vad var det en säker och välförtjänt seger som bärgade tre poäng med hem till Malmö.


-Jag skulle vilja säga att detta var som en dag på jobbet. Vi gjorde vad vi skulle och vad vi hade förväntat av oss själva men fortfarande jobbar vi med våra demoner och problemen som vi har att föra spelet på ett tydligare sätt när vi är det klart bättre laget. Vi faller ofta in i ett lägre tempo som moståndarna står för och har då svårt att luckra upp motståndarförsvaret, säger tränare Ivan Colak och fortsätter:

 

-Även om den offensiva biten fortfarande kan bli bättre måste jag ge en stor eloge till hela lagets försvarsspel. Andra raka nollan bakåt är både skönt och bra. Efter gårdagens trepoängare ligger vi ovanför kvalstrecket som ska ta oss uppåt. Ska vi fortsätta ligga här och kanske klättra ytterligare är det ännu hårdare jobb som gäller. Nu ska vi växla upp och inte slappna av.


Division 6 Sydvästra B

FC Helsingkrona - AC Kvarnby 0-3 (0-1)

Målskyttar ACK: Sebastian Holmberg Nilsson (Christoffer Gustavsson), Simon Pizevski (Jonas Lindskog), Felipe Belmar (Tobias Ericsson)

Måndag 22 april 14:30

Smörlyckans IP


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 21/3 13:00
1 - 4  
Lör 14/3 11:30
3 - 2  
Lör 7/3 14:00
3 - 6  
 
 
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER