Matchnummer: OK130166105
Samling:10:00
ACK - Liria IF 2-0
2018-09-11 09:37

ACK tog andra raken segern när serieledande Liria IF avverkades på hemmaplan med 2-0.

Det var ingen klang och jubel föreställning under lördagsförmiddagen när AC Kvarnby hemmabesegrade Liria IF. Istället spelade ACK taktiskt, disciplinerat och ruggigt effektivt när man vann med, tillslut, komfortabla 2-0.

Naiviteten som kanske funnits där i en del matcher i år var som bortblåst och även om en klar majoritet av lagets spelare gärna hade varit extremt bollförande och bjuda alla supportrar på publikfriande fotboll så insåg man, i alla fall temporärt (?), att taktiska 2-0 segrar är roligare än uddamålsförluster där laget fört spelet och haft kommandot.

Liria IF hade mest boll men bortsett från ett par instick som hotade i djupled skapade gästerna inte särskilt mycket framåt. ACK tog lugnt hand om anfallen och kontrade när tillfällen gavs. Sakteligen mattades också bortalagets press av och när Hugo Bengtsson kunde göra 1-0 på frispark efter en stökig situation fick ACK lyft under vingarna.

1-0 stod sig halvleken ut och under den andra halvleken fortsatte ACK att spela fin försvarsfotboll. Liria kom inte till målchanser och när Calle på ett utsökt och finurligt långskott gjorde 2-0 var det ridå ner för bortalaget.

Slutresultatet 2-0 innebar inte bara att Bosnien Hercegovinas SK kunde klättra förbi Liria i tabellen, tack vare egen seger, utan det innebar också att ACK nu inte längre kan åka rakt ur sexan utan som sämst hamna på kvalplats för att försvara sin division 6 status.

Andra raka segern är i hamn! Nu siktar vi vidare mot de nya serieledarna Bosnien Hercegovinas SK till kommande helg.