Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
AC Kvarnby
Kvarnby IK farmarlag sedan 2014
Youngboys

AC Kvarnby
5 - 0
Seveds FK
AC Kvarnby5 - 0Seveds FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 22 september, 11:00
Plats:Bäckagårds IP
Tävling:
Matchnummer: 130166117
Samling:10:00
ACK - Seveds FK 5-0
2018-09-23 15:48

Formstarka AC Kvarnby hade inga problem att avfärda nedflyttningsklara Seveds FK hemma på Bäckagård under lördagen. ACK vann avstannande och komfortabelt med 5-0. 

ACK började matchen med vinden i ryggen och inledde också starkt. Redan ett par minuter in borde det stått 1-0 på resultattavlan när Fredrik Möller frispelade kapten Gustavson men målen skulle dröja. Istället för placering sidan om målvakten tänkte Christoffer Gustavsson sätta dit bollen snyggt men brände grovt. Revanschen skulle dock komma ganska omgående. På nästan identiska sätt, men från varsin kant, kunde Chrisse innan halvleken var slut göra både ett och två noll snyggt framspelade av Jonas Lindskog respektive Agaton Palmqvist där Chrisse mötte bollen vid straffpunkten efter inspel och kunde raka in bollen i mål.

 

Seved skapade inte mycket framåt och den vikarierande supermålvakten Christoffer Ahlgren fick en lugn förmiddag i hemmamålet. Nollan bakåt från den första halvleken skulle dock hålla sig intakt matchen igenom och en nolla bakåt är alltid en nolla bakåt vilket alltid bör uppskattas och belönas med både bugg och bock.

 

Under den andra halvleken fortsatte ACK spela på. Man spelade inte bländande fotboll och förtog sig kanske inte till det yttersta men man utförde uppgiften på ett väldigt stabilt sätt utan att tappa bort sig. Till de två målen från den första halvleken kunde ytterligare tre läggas till (vilket i ärlighetens namn borde varit ett par baljor ytterligare).

 

Nämnvärt från den andra halvleken var förutom Ahlgrens nolla bakåt fem delar.

 

1)Oliver Cosic gjorde 3-0 målet när han smög upp på bortre stolpen efter hörna och distinkt tryckte in bollen på ren Mauro Icardi maner. Vissa menar på att det var en dålig mottagning men huvudpersonen själv var av annan åsikt.

 

2)Hugo Bengtsson gjorde mål igen och nu för tredje matchen i rad efter sin avstängning. Hugo har verkligen varit en vital del i lagets uppryckning och formtopp de senaste matcherna. Inte bara för målen utan kanske främst för lugnet och bolltryggheten som han ger.

 

3)Knut Otterhag Bengtsson blev målskytt och skrev därmed in sig som AC Kvarnbys yngsta målskytt genom tiderna. Otterhag Bengtsson-klanen har varit fantastiska efter sommaren och att Knut fick näta var av stor glädje för hela truppen.

 

4)Coach Pontus Månsson hade pga ett par bortfall skrivit upp sig själv i truppen och fick ett par minuter på planen. En bolltouch och en rusch senare hade han gjort sitt.

 

5)Den legendariska presidenten och sportchefen Joakim Järpell gjorde 45 minuter i den andra halvleken efter skadebekymmer och såg oförskämt bra ut med ett par framspelningar som borde resulterat i poäng men där lägena brändes av lagkamraterna.

 

Nästa vecka väntar topplaget och toppjagande Ariana FC som under sommaren förstäkt väldigt mycket i hopp om att kliva upp till femman till kommande säsong. Med två matcher kvar är dock seriesegern utom räckhåll och kvalplatsen redan säkrad. För ACK:s del är det nu bara ett poäng upp till Skanör och tre till Näset som laget förövrigt möter i den sista omgången.

 

Division 6 Sydvästra A

AC Kvarnby – Seveds FK 5-0 (2-0)

Målskyttar ACK: Christoffer Gustavsson x2 (Jonas Lindskog & Agaton Palmqvist), Oliver Cosic (Hugo Bengtsson), Hugo Bengtsson (Chris), Knut Otterhag Bengtsson (Jonas Lindskog).

Lördag 22 september 11:00

Bäckagårds IP


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 26/1 12:05
0 - 4  
Fre 24/1 22:45
3 - 0  
Fre 24/1 21:40
1 - 6  
 
 
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER