Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
AC Kvarnby
Kvarnby IK farmarlag sedan 2014
Youngboys

AC Kvarnby
2 - 2
Bosnien Hercegovinas SK
AC Kvarnby2 - 2Bosnien Hercegovinas SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 15 september, 11:00
Plats:Bäckagårds IP
Tävling:
Matchnummer: 130166110
Samling:10:00
ACK - Bosnien Hercegovinas SK 2-2
2018-09-16 20:23

AC Kvarnby tappade ledningen två gånger om mot serieledande Bosnien Hercegovinas SK. Slutresultatet skrevs till 2-2 efter att bortalaget kvitterat i 90:e minuten. 

ACK tog för andra veckan i rad emot serieledarna hemma på Bäckagårdens IP. Efter segern senast mot Liria IF kunde Bosnien Hercegovinas SK smita om i serietoppen samtidigt som AC Kvarnby själva gjorde avståndet till de två jagande lagen bakom ouppnåeligt för både Gylle och Seved. Precis som förra veckan mot Liria inledde ACK matchen mot Bosna med att ligga rätt i positionerna, spela enkelt och genomföra vacker catenaccio. Bortalaget blev tidigt frusterat när man inte kom igenom ACK:s försvarslinje samtidigt som ACK stökade till det gång på gång när tillfällen gavs.

 

De få gånger som Bosna vaskade fram några chanser stod supermålvakten Artur Gornacki rätt och spelade som så många gånger tidigare den senaste tiden oerhört stabilt. I den 33:e matchminuten kom så det första ledningsmålet för ACK. Efter en tillbakapassning utav bortalaget som målvakten plockade upp dömde domaren indirekt frispark där AC Kvarnby var hänsynslösa. Mittfältseleganten Hugo Bengtsson petade bollen till mittfältsstrategen Felipe Belmar som bombarderade upp bollen i det bortre krysset.

 

1-0 stod sig halvleken ut och hemmaledningen kändes både trygg, rättvis och stabil. ACK fortsatte på den inslagna vägen även under halvlek två och laget såg ut att gå mot ännu en imponerande seger med tre poäng mot serieledarna för andra veckan i rad. Men så kom kvitteringen. På ett misslyckat anfallsförsök från AC Kvarnby ställde Bosna om blixtsnabbt och ett par passningar senare låg bollen i nätmaskorna bakom Artur. 1-1 i matchen och luft under vingarna för bortalaget men gamnacken är för tillfället inget som ACK tar till för ett mål i nacken. Det återstod bara drygt 17 minuter utav matchen och kvitteringen såg ut att bli det sista målet på Bäckagård denna dag.

 

Hugo Bengtsson, Christoffer Gustavsson och ett par andra ville dock annorlunda. Med drygt fem minuter kvar tokpressade man Bosna försvaret och deras målvakt till misstag och Hugo fick fri gata för att enkelt kunna placera in 2-1 till ACK. Jubel och glädje hos ACK men jublet skulle visa sig komma något för tidigt. Minuten senare fick en bortaspelare syna det röda kortet efter en ful tackling och de tre poängen såg ut att kunna plussas på AC Kvarnbys tidigare inspelade poängskörd. Bosna skulle dock få sista ordet och visa varför man ligger där man ligger i tabellen.

 

Efter en tilltrasslad situation där det flera gånger om såg ut som om ACK hade kontroll på bollen och kunde rensa bort den kunde istället bortalaget gå vinnande ur ett par motlägg och därefter något turligt få med sig en liten styrning på en ACK försvarare så att avslutet gick in i bortre hörnet otagbart för Artur i målet.

 

2-2 målet blev också matchens sista mål. Surt för AC Kvarnby som sett över hela matchen var värda ett bättre öde. Laget hade dessutom ledningen två gånger om, åkte på ett väldigt sent kvitteringsmål och blev ovan på det felaktigt bortdömda för offside i ett av matchens sista anfall där Agaton Palmkvist hade haft raksträcka mot friläge om rättvisan varit med hemmalaget.

 

Fyra poäng av sex möjliga mot seriens två topplag får såhär i efterhand dock ses som ett fullt godkänt resultat även om det svider och är hårt när man väl står där med ena handen på full pott och seger sötmans vittring och smak.

 

Division 6 Sydvästra A

AC Kvarnby – Bosnien Hercegovinas SK 2-2 (1-0)

Målskyttar ACK: Felipe Belmar (Hugo Bengtsson), Hugo Bengtsson

Lördag 15 september 11:00

Bäckagårds IP


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 21/3 13:00
1 - 4  
Lör 14/3 11:30
3 - 2  
Lör 7/3 14:00
3 - 6  
 
 
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER