Matchnummer: 130166057
Samling:10:00
ACK - Ariana FC 1-3
2018-06-03 22:14
AC Kvarnby kom till match med två raka segrar och gott om självförtroende i bagaget efter att ha besegrat topplaget Bosnien Hercegovinas SK och bottenlaget Seveds FK inom loppet av fem dagar. Hemmalaget fick också en flygande start mot serietrean Ariana FC och redan efter drygt 30 sekunder stod det 1-0 på resultattavlan efter mål av Christoffer Gustavsson, fint framspelad av Malte Otterhag Bengtsson.

Trots den fina öppningen på matchen kunde inte ACK dra någon fördel psykologiskt gentemot sina motståndare i sommarvärmen på Bäckagård. Ariana FC tog tag i taktpinnen och kunde efter kvarten spelad också kvittera till 1-1, vilket stod sig halvleken ut.

Det var två trötta lag i den andra halvleken där värmen tog ut sin rätt. Stundtals spelade både lagen fin fotboll med passningsspel längs marken och spelare som utmanade och tog sig förbi sina försvarare. Ariana är det något bättre laget och gör också rättvist 1-2. Baklängesmålet blir dock en väckarklocka för ACK som plötsligt får ny energi och börjar skapa fler målchanser och pressar tillbaka gästerna. Oskar Andersson tar sig förbi bortalagets försvarsspelare vid flera tillfällen men avsluten hamnar antingen på blockande spelare eller i målvaktens famn. När ACK vid ett anfall rullar ut motståndarna, slår ett inlägg mot bortre stolpen som Calle Persson bröstar ner och 1-0 skytten Christoffer Gustavsson dunkar på bollen trodde nog en del att kvitteringen skulle komma. Trots fin träff på bollen av Chrisse hinner en Arianförsvarare fälla ut ett ben och rädda bortalaget från ett baklängesmål.

Strax därefter gör Ariana FC 1-3 genom kommunikationsslarv i hemmalaget. Luften går ur AC Kvarnby och Ariana spelar ut matchen genom att ligga rätt försvarsmässigt och ta extra lång tid på sig vid tillfällen som gavs för att få tiden att gå.