Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
AC Kvarnby
Kvarnby IK farmarlag sedan 2014
Youngboys

Skanör Falsterbo IF
1 - 1
AC Kvarnby
Skanör Falsterbo IF1 - 1AC Kvarnby

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 april, 14:00
Plats:Tångvalla IP konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130166012
Samling:13:00
Skanör Falsterbo IF - ACK 1-1
2018-04-16 12:33
Bortapremiären mot Skanör Falsterbo IF slutade oavgjort 1-1 efter att hemmalaget kvitterat ACK:s ledning på en hårt dömd straff med drygt tio minuter kvar att spela. 
AC Kvarnby inledde matchen piggt. Gång på gång kom laget runt på högerkanten och hittade flera gånger fram med instick och inspel med avslut centralt. Efter tio spelade minuter kom också 0-1 efter just spel längs högerkanten. Danijel "Brasse-Danne" Mismovic slog in bollen från kanten, Calle "Poängkungen" Persson mötte och returen rakade Gjon Skepi in. 

Efter hand mattades spelet av och på den både korta och smala planen blev det svårt att få igång något riktigt spel. Avsaknaden av den kreativa trion Hugo Bengtsson, Fredrik Möller och Christoffer Gustavsson märktes stundtals av på den lilla planen för att kunna bryta mönster och skapa mer oreda. Sakteligen föll ACK också in i det spel som Skanör Falsterbo såg ut att ha lagt upp som spelplan. Långa bollar från backlinje med förhoppning att bollen skulle dimpa ner hos sin lagkapten som skulle stå för kreativiteten. 

Hemmalagets spelidé gav ingen utdelning och målchanserna åt båda hållen var lätträknade. Efter drygt halva första halvleken borde nog Skanörs målvakt fått syna det röda kortet. Efter en boll på djupet går Dennis Troedsson in med huvudet först ett par meter utanför straffområdets ena hörn. Hemmalagets målvakt är sent in i duellen och väljer hänsynslöst att kasta sig in med båda fötterna först. Hemmamålvakten faller till marken samtidigt som han träffar Dennis med en ordentlig kapning. Hela Tångvalla väntar på att det röda kortet ska halas upp men istället dömer domaren frispark åt hemmalaget och ruff av Dennis. 

Andra halvlek ser i mångt och mycket ut precis som den första. Det är AC Kvarnby som vaskar fram chanserna och har två-tre klara lägen där något åtminstone borde resulterat i mål och utökad ledning. Spelet stämmer inte för ACK som förtvivlat kämpar med att få igång ett passningsspel men istället hela tiden faller in i hemmalagets spel om att istället skicka längre bollar. Samtidigt är Skanörs målchanser fortsatt lätträknade och det enda man egentligen vaskar fram på hela matchen är ett par hörnor och en farlig frispark som Asbjörn "Tobbe" Asmundsson gör en fin räddning på. 

Med cirka 15 minuter kvar av matchen är Dennis inblandad i en situation igen. Dennis bryter igenom längst högerkanten, tar ett avslut som målvakten räddar och samtidigt river ner Dennis, returen flyger upp i luften och när Abbas ska raka in, vad som hade blivit segermålet, åker han i backen av hemmalagets försvarare och avslutet går utanför. Straff tyckte alla utom domaren, så även hemmalagets ledare men domaren gav som förklaring att Abbas minsann fick lov att avsluta och då kunde han inte peka på straffpunkten. 

Ett par minuter senare pekas det istället på straffpunkten på andra hållet. Skanör Falsterbo spelar sig igenom och Christoffer Ahlgren hamnar i duell med deras forward. Spelarna drar i varandra från ungefär halvmånen utanför straffområdet tills en bit innanför innan hemmalagets forward faller till marken och den assisterande domaren vinkar febrilt. Straff är utdömd och på den efterföljande sparken kvitterar Skanör Falsterbo till 1-1. 

Inget av lagen förmår att skapa någon riktigt het chans på slutet. Matchen slutar 1-1 och mest besvikna såg bortalagets spelare ut att vara. Både på resultatet och på spelet som inte alls stämde...

Division 6 Sydvästra A
Skanör Falsterbo IF - AC Kvarnby 1-1 (0-1)
Målskyttar ACK: Gjon Skepi (Calle Persson)
Lördag 14 april 14:00
Tångvalla IP

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 21/3 13:00
1 - 4  
Lör 14/3 11:30
3 - 2  
Lör 7/3 14:00
3 - 6  
 
 
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER