Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
AC Kvarnby
Kvarnby IK farmarlag sedan 2014
Youngboys

AC Kvarnby
2 - 0
FC Näset
AC Kvarnby2 - 0FC Näset

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 07 oktober, 15:00
Plats:Bäckagårds IP
Tävling:
Matchnummer: 130166129
Samling:14:00
ACK - FC Näset 2-0
2018-10-08 08:03

VI ÄR KVAR! Trots att det bara blev en 2-0 seger i avslutningsomgången hemma mot FC Näset undvek ACK kvalplatsen tack vare Lindeborgs seger mot Skanör Falsterbo IF. 

Förutsättningarna var glasklara inför avslutningsomgången hemma på Bäckagård. Vid seger med minst tre bollar mot FC Näset skulle ACK ta sig förbi Höllvikenlaget i tabellen och undvika negativt kval. Om inte segermarginalen uppnåddes hade laget ett extra kort i rockärmen som hette Lindeborgs FF. Lindeborg mötte nämligen Skanör Falsterbo IF på hemmaplan samtidigt som AC Kvarnby tog emot FC Näset och vid poängtapp för Skanör krävdes endast seger för AC Kvarnby för att åtminstone klättra förbi Skanör Falsterbo.

 

Segern löste ACK men bara med två mål trots 1-0 redan efter en halvtimme och mer eller mindre konstant press mot motståndarnas mål. Efter matchen var det därför en nervös väntan. En väntan på resultatet från Lindeborg mot Skanör Falsterbo. Och det tog tid innan resultatet rapporterades in. En efter en ramlade de andra slutresultaten i serien in men inget från Lindeborgs IP. Möjligheten att undvika kvalspel för ACK fanns även om ovan scenarier inte slagit in men då hade det blivit till en uträkning där poängskörden för samtliga kvallag i alla skånska division 6 serier skulle jämföras och de bästa kvallagen slapp kvalspel. Men ACK skulle ju greja detta utan matematikens hjälp var tanken. När det gått över en halvtimme efter matchens slut tog Jesper Gustavsson initiativet att ringa upp domaren till matchen på Lindeborg. Besked från domaren var positivt och ACK klättrade därmed förbi Skanör Falsterbo IF i tabellen.

 

Matchen då? Tjaa den vanns med 2-0. Hugo gjorde matchens första mål och säkrade därmed den interna skytteligasegern i årets seriespel med sju baljor bara ett mer än tvåan Christoffer Gustavsson och två fler än trean Oskar Andersson. Kapten Christoffer Gustavsson spelade senare fram Fredrik Möller till 2-0 och säkrade i sin tur segern i den interna poängligan med 13 poäng, bara ett poäng mer än skytteligasegraren Hugo och två fler än den ständiga trean Oskar.

 

Efter en miserabel vårsäsong reste sig ACK som en fenix ur askan under hösten och tog under de sex sista matcherna hela 13 poäng med bland annat seger mot seriesegrarna Liria IF och poäng mot serietrean Bosnien Hercegovinas SK. Målsättningen inför säsongen var högre än att precis undvika negativt kval men ACK visade trots allt under hösten att det finns mycket att hämta ur det här laget och med en bättre vårsäsong hade det här kunnat se helt annorlunda ut.

 

DOCK! Andra sejouren i lagets historia i division 6 och med tanke på att det blev respass direkt första året ACK var här sist var detta en klar förbättring och faktum är att nionde platsen i division 6 är sammantaget den bästa placering någonsin sedan inträdet i seriespelet 2014.

 

Division 6 Sydvästra A

AC Kvarnby – FC Näset 2-0

Målskyttar ACK: Hugo Bengtsson, Fredrik Möller

Söndag 7 oktober 15:00

Bäckagårds IP


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 21/3 13:00
1 - 4  
Lör 14/3 11:30
3 - 2  
Lör 7/3 14:00
3 - 6  
 
 
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER