Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
AC Kvarnby
Kvarnby IK farmarlag sedan 2014
Youngboys

Furulunds IK (5)
2 - 5
AC Kvarnby (6)
Furulunds IK (5)2 - 5AC Kvarnby (6)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 mars, 14:00
Plats:Vikenplanen
Tävling:
Matchnummer: 130212006
Samling:13:00
DM: Furulunds IK - ACK 2-5
2018-03-19 15:35

ACK besegrar division 5 laget Furlunds IK med klara 2-5 på bortaplan och kniper därmed andraplatsen i gruppen bakom redan klara gruppsegrarna Limhamns FF. 

Förutsättningarna var på förhand klara: AC Kvarnby behövde en seger för att ta sig förbi Furulund i gruppen och racet om den där åtråvärda andraplatsen som kunde innebär avancemang som en utav de bästa grupptvåorna. Till segern behövde ACK också en hyfsat god segermarginal för att jobba ikapp den tråkiga målskillnaden som laget tappade i den första omgången mot Limhamn.


AC Kvarnby får också en flygande start på matchen när laget tar ledningen med 0-1 innan klockan tickat över 60 sekunder. Fredrik Möller löper igenom och kan placera in bollen intill stolproten. Efter ledningsmålet tar Furulund sakta över spelet och den starka vinden är till hemmalagets fördel.


-Vi går ner oss ganska rejält i tempo och har svår med både positionsspel och press efter ledningsmålet, berättar assisterande tränare Patrik Hilveus.


Innan första halvlek är färdigspelad har Furulund vänt på steken och tagit ledningen med 2-1 efter slarv och delvis kommunikationsbrist hos bortalaget.


Under halvtidsvilan pratar ACK sig samman och trots att laget gjort en ganska dålig halvlek andades laget en tro och var på det klara med att denna match var långt ifrån körd.


-Vi ändrar lite taktik under halvtidspausen och tydliggör hur vi ska pressa motståndarna lite annorlunda vilket genast i upptakten av den andra halvleken ger resultat, säger Patrik Hilveus.


Precis som i den första halvleken får ACK en magnifik start och kan omgående kvittera till 2-2. Den andra halvleken är helt och hållet AC Kvarnbys och innan domaren blåser av för 90 minuter har laget gjort ytterligare tre mål, efter bland annat ett drömmål och långskott av Jonas Lindskog, samtidigt som man håller Furulund långt borta från farligheter.


Segern för ACK innebär sex inspelade poäng och en andraplats i gruppen. Målskillnaden gentemot de andra grupperna blir därför nu avgörande för att se om laget går vidare som en utav de bästa grupptvåorna. Tyvärr lutar det dock åt att tre måls marginal inte är tillräckligt efter storförlusten i DM-premiären mot Limhamn. I vilket fall som helst är det en härlig boost för laget och ett kvitto på att man kan slå lag i en serie högre upp. 

 

DM-gruppspel

Furulunds IK – AC Kvarnby 2-5 (2-1)

Målskyttar ACK: Fredrik Möller, Christoffer Gustafsson (2), Abbas Safawizadeh, Jonas Lindskog

Vikenplanen

Lördag 17 mars 14:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 21/3 13:00
1 - 4  
Lör 14/3 11:30
3 - 2  
Lör 7/3 14:00
3 - 6  
 
 
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER