Samling:11:45
Kävlinge GIF - ACK 2-6
2017-09-24 18:45
Att knåpa ihop ett matchreferat en dag som denna när AC Kvarnby för första gången någonsin vinner en serie känns egentligen bara krystat och fullständigt onödigt. Men vi kör ändå.
ACK fick en flygande start på den näst sista omgången i bortamatchen mot Kävlinge GIF under söndagen. Redan i den 8:e matchminuten stod det 0-1 på resultattavlan när Oliver Cosic gjorde sitt första mål i ACK-tröjan efter hörna från Andreas "den magnifike" Dahlgren. Bara tre minuter senare utökade vår egen Roger Milla (Oskar Andersson) ledningen till 0-2 när han blev framspelad av den för dagen bindel bärande Christoffer Ahlgren.

Någonstans kring 0-2 verkade laget gått in i tron om att detta redan var klart och att segersiffrorna denna gång skulle bli ännu större än vad de var i det senaste mötet med Kävlinge. Hemmalaget släpps in i matchen och via två snabba repliker både reducerar och kvitterar Kävlinge inom loppet av sex minuter med dryga halvtimmen spelad.

Ung och alert som han är tar Hugo initiativ och gör 2-3 till ACK bara två minuter efter Kävlinges kvittering. Ett resultat som också står sig halvleken ut.

Under den andra halvleken står sig 2-3 resultatet länge och väl. Målfabrikationen kommer aldrig riktigt igång. Ska detta bli ett nervdaller in i det sista och en klassisk guldfrossa var det folk på läktaren som hann tänka både en och två gånger. Detta var dock ACK:s dag och med drygt en kvart kvar att spela var det precis som om Agaton Palmkvist och Andreas Dahlgren lyssnat mycket på Hammarbys slagord "öka takten sista kvarten" och Dalen kunde göra 2-4 på pass från Agge.

Innan matchen var över bjöd Ola Ripa på två målgivande passningar till först Denis Hodzic och därefter herr Ahlgren. Slutresultatet skrevs till 2-6 och direkt efter slutsignalen kunde laget stämma upp i segersång då division 6 platsen till nästa år nu var säkrad.

Drygt en timme senare utbröt dock ett än större jubel. Toppkonkurrenterna Kungshult och Hardeberga hade kryssat och tack vare detta resultat var inte bara division 6 platsen till nästa år säkrad utan tidernas första serieseger för AC Kvarnby blev ett faktum. Söndagen den 24 september är förevigat som historiskt datum för all framtid!

Kävlinge GIF - AC Kvarnby 2-6 (2-3)