SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
U17

KIK förlänger med Alexander Thörnqvist som assisterande tränare till P05
2020-12-18 16:15

Kvarnby IK och assisterande tränaren till P05 Alexander Thörnqvist har kommit överens om en förlängning även över 2021. Därmed fortsätter han i den stab där P05 nu siktar in sig på nästa års P16 Nationella. 

-Det känns såklart jätteroligt att få förtroendet att jobba vidare med dessa killars fortsatta utveckling även under 2021. Under 2020 gjorde laget stora framsteg vad gäller spelförståelse och samsyn på hur vi vill spela fotboll, både försvars- och anfallsmässigt, säger Alexander Thörnqvist och fortsätter:


-De framsteg som vi har gjort i år har gett en grundtrygghet och därmed också skapat en bas för oss att luta oss tillbaka mot så att vi under 2021 kan jobba ännu mer på detaljer men också på individuell utveckling.  


Alexander Thörnqvist, född 1969, var själv en framgångsrik och väldrillad målvakt som fick mer eller mindre hela sin fotbollsfostran i Malmö FF. Därtill har han även gjort flertalet seniorsäsonger i dåtidens Kirsbergs IF och FBK Balkan. Just fotbollssynen och drillningen från 1980-talets Malmö FF är något som genomsyrar och något även ungdomsansavarig Uffe Jansson både känner igen och gillar.


-Spelsättet som applicerats, dock i en modern tappning, går att känna igen mycket från 80-talets Malmö FF. Både jag och Alex fostrades i den fotbollen med MFF och därför är det kul att se hur väl killarna i P05 tagit detta till sig. Tillsammans med övriga ledarstaben och huvudtränare Jesper Runfors har laget under året utvecklat ett stabilt zonspel där alla vet sina uppgifter vilket Alex också är inne på ger en enorm trygghet för spelarna, säger Uffe Jansson.


Alex Thörnqvist fortsätter att berätta att trots året som varit i samhället har det varit ett bra år för P05. Laget har utvecklats enormt både på och utanför fotbollsplanen och när beskedet kom om en vakansplats till nästa års P16 Nationella var det som grädden på moset.


-Det finns egentligen flera anledningar till att jag valde att förlänga men den stora anledningen är nog ändå att fotboll är så jäkla kul när man får jobba tillsammans som ett lag med så härliga spelare och tränarkollegor. Jag ser verkligen fram emot nästa år och ett spännande sådant med många utmaningar, avslutar Alexander Thörnqvist. 


Nyhetsarkiv
Stabil 0-3 seger i lomma2021-09-05 08:30
Instagram2021-02-27 17:55
Gåsacupen 2018-10-28 18:02
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER