SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
U17

Kvarnby IK och Jesper Runfors överens om en förlängning
2020-12-04 11:05

Kvarnby IK är överens med nästa års huvudtränare för P16 Jesper Runfors om en förlängning. Jesper fortsätter därmed på sitt fina arbete som han påbörjat med gruppen där de flesta spelare är födda 2005. I veckan blev det också klart att man fått en vakansplats till P16 Nationella 2021. 

-Det känns riktigt bra och spännande att få fortsätta bygga vidare från årets säsong som var otroliga kliv framåt i utvecklingen både för laget, spelarna individuellt och mig personligen som tränare, säger Jesper Runfors och fortsätter:


-Vår utveckling som lag under 2020 är fenomenal där vi inte enbart har blivit ett bättre och mer samspelt fotbollslag utan också lyckats bygga upp en ännu starkare lagkemi utanför planen. Vi har blivit ett kollektiv istället för en massa individualister vilket har avspeglat sig i båda vår lag och resulterat i flera starka resultat under året med bland annat en finalplats i Landora Vintercup och ett starkt kvalspel till P16 Nationella.


Kvalspelet till P16 Nationella 2021 genomfördes under hösten direkt efter årets seriespel avslutats. I en jämn grupp slutade Kvarnby IK tillslut på en tredjeplats vilket då innebar att man precis missade avancemang till 2021 års Nationellaserie. I veckan kom dock glada nyheter från Skånes Fotbollförbund när SvFF meddelat att Kvarnby IK blivit tilldelade en vakansplats som först i kö till nästa års seriespel.


-Vi hade så smått börjat räkna bort P16 Nationella faktiskt men när möjligheten plötsligt dök upp så var det en självklarhet för oss ta chansen. Det är en fantastisk möjlighet för våra killar och en stor fjäder i hatten för Kvarnby IK att två år i rad spela i P16 Nationella mot några av Sveriges bästa lag, säger Jesper Runfors och fortsätter:


-I och med beskedet och serieplatsen öppnar vi nu upp för nya spelare att ansluta som vill vara med på vår resa nästa år. Är man intresserad av att spela med Kvarnby IK i P16 Nationella 2021 är man välkommen att höra av sig till mig.


Någon som också jublade över beskedet var ungdomsansvarig Uffe Jansson. Han mottog besked om vakansplatsen på kansliet tillsammans med sin kollega Jocke Järpell och ser i och med detta stora möjligheter för Kvarnby IK ungdomsverksamhet.


-Först P04 i år som gjort fantastiska resultat i P16 Nationella och nästa år får vi med P05. Vi vet dessutom att även P06 siktar på att nå hit vilket gör att vi kan ha tre årskullar på rad som spelar Nationell 16 årsfotboll. Såklart har framgångarna även börjat sprida sig ner till P07 som nu ser en långsiktig möjlighet och drivkraft att sträva mot, säger Uffe Jansson.


Jesper Runfors som är fostrad i Kvarnby IK och spelade själv i klubben mellan 2006-2014 innan han klev in som först assisterande tränare i P05 2017 och därefter tagit över huvudansvaret sedan 2019 fortsätter berätta att valet att förlänga och stanna kvar i Kvarnby IK var enkelt att ta.


-Kvarnby IK är min klubb och jag trivs väldigt bra här och har därtill haft en väldigt utvecklande säsong med mig i bagaget som gett mig otroligt mycket ny energi genom båda våra lag. För mig var det därför en ren självklarhet att stanna kvar i laget och klubben. Ett beslut jag hade tagit redan innan platsen i P16 Nationella offentliggjordes, säger Jesper.


-Jesper är en väldigt ambitiös tränare som förutom alla träningar och matcher med det egna laget ofta befinner sig på och runt Bäckagård för att titta och bekanta sig med övriga lag i föreningen. En riktig föreningsmänniska som varje klubb vill ha och som dessutom har utvecklat detta P05 gäng otroligt mycket under sin tid som huvudtränare tillsammans med den övriga staben runt omkring – Alex, Dean, Shukri och David. Det ska bli kul att följa hela laget och framförallt spelet i P16 Nationella 2021, säger Uffe Janson. 


Nyhetsarkiv
Stabil 0-3 seger i lomma2021-09-05 08:30
Instagram2021-02-27 17:55
Gåsacupen 2018-10-28 18:02
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER