Matchnummer: 130155054
Samling:10:00
Kvarnby IK - Turkisk Center FF 3-1
2021-11-10 11:40

Kvarnby IK klev direkt tillbaka till vinnarspåret efter förlusten senast mot Bosnien Hercegovinas SK när Turkisk Center FF hemmabesegrades under lördagen med 3-1.

Det fanns en ganska stor besvikelse i Kvarnby IK efter förlusten mot Bosnien Hercegovinas SK förra lördagen när laget hemmaföll med uddamålet 1-2. KIK var inne i en härlig segertrend med fyra vinster på de fem senaste matcherna varav tre raka segrar med sig dessutom i bagaget och man var helt inne på att fortsätta med en fjärde raka seger. Laget hade dessutom Bosna inom räckhåll i serietabellen och ville jaga ikapp upp till den där tredjeplatsen som hägrade. Men KIK föll och känslan var att musten lite gick ur laget under träningsveckan inför Turkisk Centermatchen.

Spelet och prestationen var inte den bästa som Kvarnby IK har bjudit på den senaste tiden i matchen mot Turkisk Center FF. Laget inledde ganska temposvagt vilket skulle hänga i under stora delar av matchens 90 minuter. Det var inget snack om att KIK var det bättre laget på planen men den där topprestationen fanns inte riktigt där.

-Vi borde ha kunnat göra allt snabbare och bättre mot ett sargat motståndarlag trots att även vi saknade rätt många spelare av olika anledningar, säger Uffe Jansson huvudtränare Kvarnby IK.

Strax innan halvtidsvilan kunde dock Kvarnby IK göra 1-0 genom Edijon Maliqi vilket var en skön boost för hela laget inför den andra halvleken. Med ledningen i ryggen till halvtidsvilan och under den andra halvleken kändes det ganska tidigt som om matchen skulle sluta med seger och tre poäng för Kvarnby IK. Även om spelet aldrig riktigt lyfte kunde Edijon Maliqi utöka ledningen till 2-0 drygt 20 minuter in i den andra halvleken innan Oliver Kjellbom satte 3-0 med fyra minuter kvar av ordinarie speltid. Att Turkisk Center tilläts reducera i den 90:e minuten blev mest bara en notering i protokollet och aldrig något som skulle hota. Slutresultatet skrevs till 3-1. Skönt med en ny seger och också skönt med revansch för den snöpliga förlusten i bortamötet den 19 september.

-Vi vinner med 3-1 men borde kunnat göra en bättre spelmässig prestation. Tre poäng är dock tre poäng och givetvis är vi väldigt glada för segern. Jag är också tacksam över att vi så snabbt efter förlusten senast kunde komma tillbaka till vinnarspåret igen, säger Uffe Jansson och avslutar:

-Förutom segern är det enormt kul att se alla våra unga spelare som tar för sig och vill visa att man hör hemma på seniorlagsnivå i Kvarnby IK. I lördags var det inte bara alla våra unga spelare som brukar vara med utan också ett par spelare från vår U19 verksamhet som visade framfötterna. Detta tyder på en fin bredd och förhoppningsvis en ljus framtid för oss.