SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Dam

Husie IF
2 - 1
Kvarnby IK
Husie IF2 - 1Kvarnby IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 september, 13:00
Plats:Husiegårds IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130342118
Samling:11:30
Husie IF - Kvarnby IK 2-1
2019-09-21 16:01
I en stentuff derbymatch var det till slut hemmalaget Husie som drog det längsta strået och kunde utnyttja sitt spelövertag till att kamma hem alla tre poängen.
Sommaren drog en sista suck på Husiegård när det vankades derby mellan Husie och Kvarnby. Solen gassade på rejält när Husie skulle ta ett steg närmare Division 3. Och det var två lag som inte höll igen något under matchens 90 minuter. Det var dock Kvarnby som tog ledningen efter att Tilde Forsberg nått högst på en fin hörna.
     Dittills hade inledningen varit jämn men efter Kvarnbys ledningsmål vaknade Husie till rejält. Hemmalaget rullade boll bra i värmen men Kvarnby höll positionerna väl. Men efter ett bolltapp på mittplan i slutet på första halvlek kunde Husie ställa om och fick en psykologiskt viktig kvittering strax före paus.

I andra halvlek var det ännu mer Husie och om Kvarnby skapade en del chanser i första så var bortalagets chanser i andra halvlek lätträknade. Kvarnby kom runt på kanten ett par gånger när Husie lyfte upp mer och mer men man kom aldrig till något riktigt farligt avslut. Istället var det mycket Husie som gång efter annan sågade sig genom bortalaget bit för bit genom halvleken. Och man skulle också få utdelning till slut. Ett tröttkört Kvarnby tappade återigen positionerna centralt på mitten vilket ledde till att Husie kunde komma till ett avslutsläge strax utanför straffområdet. Avslutet letade sig in vid Narges Rahmanis högra stolpe.
     Efter målet försökte Kvarnby flytta upp positionerna men kom aldrig till något farligt läge utan ett tappert bortalag fick till slut ge sig mot ett välspelande hemmalag som tyvärr blev för starka.
- Självklart är det synd att vi inte kan hålla positionerna i slutet som vi gjort bra under hela matchen. Men insatsen över lag kan vi inte klaga på. Det var många bittra miner och tunga huvuden efteråt men jag tycker trots allt att vi kan gå rakryggade från den här matchen. Det blir en del defensivt jobb och i andra halvlek får vi inte alls fast bollen på offensiv planhalva. Men arbetsinsatsen är det inget fel på, menar Kvarnbys tränare Andreas Niss.


Laguppställning Kvarnby:
Narges Rahmani - Simona Karpin, Clara Schagerström, Miranda Kanerup Subasic - Charisse Bernal Guyong, Madeleine Lundquist, Nora Wahlén, Elise Klasén, Selma Sehr - Ella Malmgren, Tilde Forsberg

Ersättare: Nadin Baker (mv), Ellinor Klintberg, Emelie Gustavsson, Elemina Olofsson, Linnea Karlsson

Division 4 Sydvästra
Husie IF - Kvarnby IK   2-1 (1-1)
Målskytt KIK: Tilde Forsberg
Husiegårds IP
Lördag 21 september 13:00

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 20/11 14:00
1 - 6  
Sön 14/11 16:00
1 - 3  
Sön 31/10 15:00
8 - 2  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER