Matchnummer: 000092053
Samling:12:45
Kvarnby IK - IF Lödde 1-2
2019-06-08 21:52

Kvarnby IK stod upp bra i 90 minuter mot topplaget IF Lödde men fick ändå se sig besegrat efter lördagens hemmamatch på ett blåsigt Bäckagårds IP.

KIK kom till match med en viss oro och ovisshet kring lagets status. Under veckan har laget dragits med både skador och sjukdomar samt en hel del studentfirande för den unga Kvarnbytruppen.

-Det är klart det blir en liten nackdel för oss med en så pass ung A-trupp när så många tar studenten mitt under en viktig träningsvecka. Det är inget konstigt i det men givetvis påverkar det och framförallt veckans träningsnärvaro, säger Richard Ohlqvist tränare Kvarnby IK.

Därtill hade laget gjort en riktigt dålig andra halvlek senast mot Kulladals FF och förlorat med 4-1 efter att i den första halvleken, tvärtemot, spelat riktigt bra fotboll och haft ledningen med 1-0. Därför var statusen något osäker på laget när domaren blåste igång Kvarnby nionde serieomgång mot Lödde.

Farhågorna och osäkerheten på statusen skulle dock visa sig vara allt annat än berättigade. KIK stod upp bra mot serietvåan IF Lödde och även om det var gästerna som tog ledningen i den 23:e minuten kom KIK tillbaka när Aleksander Jovanovic hittade nätet sju minuter senare. Strax innan halvtidsvilan kunde dock Lödde ta ledningen igen när Kvarnbyförsvaret tittade lite för mycket på bollen än på moståndarna.

-Löddes 1-2 mål är kanske lite för enkelt men utöver det gör vi en av våra bättre prestationer på länge och vi var med i matchen från första till sista minuten, säger Richard Ohlqvist.

Den andra halvleken skulle inte bjuda på fler mål. 1-2 resultatet från den första halvleken stod sig matchen ut och närmre än ett vasst inlägg på övertid som så när kunnat resultera i en kvittering kom aldrig Kvarnby IK. Det var blandade känslor för Richard Ohlqvist efter matchen. Å ena sidan ansåg han att laget stått för sin tveklöst bästa prestation på hemmaplan men å andra sidan är det poäng laget behöver och inte hedersamma förluster med bra prestationer.

-Trots att det tyvärr blir en förlust kan jag efter matchen konstatera att vi helt klart är på gång. Prestationen är i absolut toppklass. Spelar vi såhär fin offensiv fotboll och försvarar oss så aggressivt och disciplinerat kommer vi att vinna fotbollsmatcher i Division 3, säger Richard Ohlqvist och fortsätter:

-Det var oerhört viktigt att se att varje spelare jobbade hårt och målmedvetet genom hela matchen och att vi var med i matchen hela vägen. Resultatet är surt men matchen gav mig flera bra kvitton som är viktiga inför fortsättningen. Jag ser redan nu framemot nästkommande match och hoppas att alla känner som jag att vi är på gång.