SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Herr

Kvarnby IK
1 - 0
Högaborgs BK
Kvarnby IK1 - 0Högaborgs BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 04 augusti, 14:00
Plats:Bäckagårds IP plan 1
Tävling:
Matchnummer: 000026101
Samling:12:30
Kvarnby IK - Högaborgs BK 1-0
2018-08-05 10:41

Kvarnby IK fick en lysande start på hösten när man besegrade Högaborgs BK i den viktiga sexpoängsmatchen i kampen runt nedflyttnings- och kvalstrecket. 

Det var en jämn match som utspelade sig på Bäckagård när KIK tog emot Högaborg i den första matchen efter sommaruppehållet. Segern satt hårt inne och det skulle dröja ända till matchen tickat upp över 90 minuter som matchens enda mål skulle komma. 

 

Matchens första 45 minuter inleddes både chansfattigt och ganska tillknäppt. Det var två lag som spelade jämnt och där inget av lagen ville släppa till bakåt för att få uppförsbacke i matchen. 

 

-I paus betonade vi vikten av att fortsatt hålla koll på balansen i vårt lag och inte ge Högaborg möjligheter till att utnyttja sitt vassa omställningsspel, berättar Uffe Jansson och fortsätter:

 

-Offensivt skulle vi ha tålamod. Vi vet att vi är bra tränade och att vi klarar av värmen bra.

 

Om den första halvleken var jämn utan att något av lagen skapade några riktiga chanser så var den andra halvleken betydligt mycket mer öppen. Andra halvlek var fortsatt jämn men målchanserna blev betydligt fler åt båda håll, framförallt under den sista halvtimmen utav matchen. 

 

-Båda lagen kändes ivriga att försöka avgöra matchen, så jag fokuserade på att försöka hålla balansen på vårt lag så att vi inte skulle gå bort oss, säger Uffe Jansson. 

 

En gång gick KIK bort sig men då stod Kevin Alin, som så många gånger tidigare under säsongen, för en fin räddning när han fick fingertopparna på bollen och kunde rädda bollen via stolpen och ut. Räddningen skulle bli matchavgörande och istället för bortamål fick Kvarnby det sista ordet.

 

-Ett offensivt bolltapp från Högaborg ledde till ett omställningsläge och 3 mot 2 för oss från halva plan. Zubac tar fram bollen offensivt och i höjd med straffområdet släpper han den till Samir som kan sätt 1-0 i 94:e minuten, berättar Uffe nöjt.

 

-Otroligt skön seger eftersom vi under våren förlorade mot samtliga tre lag som ligger i botten och jagar oss i tabellen. Nu gäller det att ödmjukt jobba vidare på varje träning och match i jakten på fler poäng.

 

Laguppställning Kvarnby IK:

Kevin Alin- Simon Thoresson, Philip Tran, Alexander Friberg, Jesper Örnberg- Emil  Grimbe, Ludvig Johansson- Francis Mensah, Oskar Zubac(94), Terry Adadevoh-Svenssson(60)- Alexander Engbe(60).

 

Ersättare: Tobias Elofsson, Sebastian Lundin, Mirlind Mejzinolli, Max Sääf, Samir Zadran(60), Edrisa Jallow(60), Tim Hansson(94).

 

Division 2 Västra Götaland

Kvarnby IK – Högaborgs BK 1-0 (0-0)

Målskyttar KIK: Samir Zadran

Lördag 4 augusti 14:00

Bäckagårdens IP


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/10 13:00
2 - 4  
Lör 16/10 14:00
2 - 1  
Lör 9/10 14:00
2 - 0  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER