VÄLKOMMEN TILL KVARNBY IK
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KVARNBY IK
fotbollsförening sedan 1906
Herr

AIF Barrikaden (5)
0 - 2
Kvarnby IK (4)
AIF Barrikaden (5)0 - 2Kvarnby IK (4)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 01 mars, 19:00
Plats:Sorgenfri IP, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130209002
Samling:17:45, Sorgenfri IP
AIF Barrikaden - Kvarnby IK 0 - 2: Vinst i årets första DM-match
2024-03-04 10:51
Bild från annan match

Herrarna gick segrande ur årets första DM-match efter att ha besegrat Division 5-laget AIF Barrikaden med 2-0 på bortaplan. 

Under lördagen inledde herrarna årets DM med att gästa AIF Barrikaden, hemmahörande i Division 5. Det var Kvarnby IK som inledde matchen med ett stort bollinnehav där AIF Barrikaden var inställda på ett snabbt omställningsspel med raka och längre passningar. Trots spelövertaget kom inte Kvarnby till de riktigt bra målschanserna i inledningen av matchen utan det blev ofta ett tillslag för mycket i genombrottsspelet. I den 27e minuten kom äntligen ledningsmålet efter ett fint anfall där Robin Javerud hittade fram till Adam Al-Habet som placerade in bollen bredvid målvakten. Redan fem minuter utökades ledningen till 2-0 efter att Samuel Karpin fint placerade in bollen intill stolpen. 2-0 stod sig in till halvtid där ledningen var rättvis sett till matchbilden. 

 

- Jag tycker vi gör en godkänd första halvlek även om vi är lite bekväma emellanåt vilket gör att vi tar ett tillslag för mycket. Med ett högre tempo i avgörande lägen tror jag vi hade kunnat straffa Barrikaden ännu mer, säger tränare Ludvig Nilsson om första halvleken.

 

Andra halvlek ser i princip ut som första, där Kvarnby IK fortsatt är bollförande och Barrikaden främst hotar genom sina kontringar. Det blir inga fler mål i andra halvlek även om det fanns målchanser för båda lagen att göra mål. Emil Lindstedt , som vaktade Kvarnbymålet, stod för en hel del fina ingripande som hindrade hemmalaget från att sätta dit reduceringsmålet. Slutresultatet skrevs till 0-2 och Kvarnby IK får med sig 3 poäng i första gruppspelsomgången.

 

- Sammanfattningsvis en okej prestation även om jag tror att vi kan prestera både en och två nivåer bättre. Men med 3 poäng och hållen nolla har vi gjort något rätt och nu har vi satt oss i en bra sits i gruppspelet, avslutar Ludvig Nilsson. 

 

I den andra matchen möttes Division 6-lagen Klågerups GIF och Limhamn FC där denna matchen slutade 2-2. Kommande helg beger sig herrarna till Limhamn för att möta Limhamn FC i den andra omgången. 

 

Gruppspel DM, match 1

AIF Barrikaden - Kvarnby IK 0-2 (0-2)

Målskyttar KIK: - Adam Al-Habet, Samuel Karpin

Varningar KIK: - Mattias Olsson

Sorgenfri IP

 

 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 13/4 13:00
1 - 1  
Lör 6/4 13:00
1 - 3  
Ons 3/4 19:00
1 - 2  
 
 
SOCIALA MEDIER
DRÄKTLEVERANTÖR
SAMARBETSPARTNER
GULDPARTNER
SILVERPARTNER
BRONSPARTNER